Aioani ține Chindia în viață, dar e tot zonă de pericol! 6 din 27, Viorele?

1510

Viorel Moldovan a îndeplinit două dintre obiectivele propuse pentru meciul cu Sepsi: echipa să nu piardă și să nu mai încaseze gol. Chindia nu a pierdut, pentru că are între buturi titularul naționalei de tineret, dovadă că Aioani a apărat penalty-ul executat de Karanovic (47). Primul meci fără gol primit la Liga 1 a coincis cu excluderea dintre titulari a lui Leca, înlocuit cu Pițian, cu o prestație decentă la debut. Cât despre victorie, era greu de obținut cu strategia aleasă, mingi lungi pe Voduț, însă nu imposibil. De ce s-ar fi putut mai mult? Pentru că Sepsi a părut cel mai modest adversar cu care a jucat Chindia în acest sezon, o echipă parcă și mai speriată de victorie.

Puțin îți propui, puțin obții!

Viorel Moldovan a vizat puțin din jocul cu Sepsi și, cu ajutorul lui Aioani, a obținut puținul dorit. Am ajuns să acceptăm o remiză pe teren propriu cu o echipă abordabilă, rezultat care ține însă Chindia pe o poziție retrogradabilă direct. Un antrenor eficient pentru echipele care au avut ca obiectiv promovarea în primul eșalon, vezi Rapid și Chindia, Moldovan nu prea a confirmat la Liga 1 ori la Auxerre, unde presiunea a fost în creștere. După cum s-a exprimat echipa cu Sepsi, după poziția din clasament (doar Voluntari stă mai rău) și după numărul mic de puncte acumulate (6 din 27), se pare că cifrele din CV nu mint.

Liga 1, o pălărie prea mare pentru mulți!

Nu cunoaștem pe ce criterii își alege „Comisarul” titularii, însă tot mai mulți lasă impresia că Liga 1 reprezintă o pălărie prea mare. Unii atâta pot, alții nu înțeleg spiritul Chindiei, însă ei au fost aleșii. Supărător e că mercenarii aduși sunt sub așteptările suporterilor sau sub pretențiile primului eșalon. Să nu uităm că singura victorie, obținută cu Dinamo, a fost reușită cu nouă localnici în prima garnitură. Însă nu poți trăi doar din acel succes și nici nu scapi de retrogradare dacă nu mai bați pe nimeni. Reconstrucția trebuie începută în jurul elementelor sănătoase din echipă și din club, care nu au fost împinse în față pe criterii nesănătoase. În timp ce unii freacă pereții și aplaudă zgomotos pe la ședințele de partid, de teamă să nu-și piardă funcțiile, Chindia e ținută pe umeri de niște puști, precum Aioani sau Neguț, cuminți, modești, muncitori și talentați.

Caseta statistică

Stadion „Ilie Oană” Ploiești. Spectatori: 2.500. Au arbitrat: Sebastian Colțescu – Daniel Mitruți, Adrian Popescu (toți Craiova). Observator FRF: Irina Mîrț (București). Cartonașe galbene: Martac (42), Neguț (68) / Kilyen (31), Carnat (38).

Chindia: Aioani – Martac, Pițian, Benga, Neciu (81 Burlacu) – Neguț, Bic, L. Mihai (61 Rață), Yameogo – Florea (72 Dumitrașcu), Voduț. Antrenor: Viorel Moldovan.

Sepsi: Fejer – Kilyen (56 Dimitrov), Barisic, Tincu, F. Ștefan – Carnat, Vașvari, Dylan Flores (63 Deaconu), Andrezly – Safranko – Karanovic (90 Bouhenna). Antrenor: Csaba Laszlo.

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here