Steagul secuiesc domină sala din Sf. Gheorghe! La fel cum Sepsi domină baschetul feminin românesc! E tare trist… (galerie foto)

2496

E ger la Sf. Gheorghe, iar cei care nu au plecat spre pârtiile de pe Valea Prahovei nu prea au ce să facă în oraș. Până și restaurantele sunt închise în marea lor majoritate, oricum sunt puține, așa că un meci de baschet sâmbăta seara e binevenit pentru localnici. Dominația din ultimii ani la nivel intern, cu meciuri simple și adversari modești, nu-i încântă foarte tare pe suporterii lui Sepsi. Unii au migrat către echipa de fotbal, revelația Ligii 1, iar alții trec mai rar pe la sală. Nici măcar crainic nu e la meciul cu CSM, echipele fiind prezentate de managerul Istav Rusz, pe a gazdelor în limba maghiară. Imnul secuiesc se cântă după unul dintre sferturi, însă nu toți spectatorii se ridică în picioare, să-l fredoneze. Arbitrii fluieră reluarea jocului, însă sportivele în verde nu-i bagă în seamă, stau aliniate în fața tribunelor. Se mai fluieră o dată, imnul continuă să curgă din difuzoare, oamenii sunt setați pe treaba lor.

Fanii lui Sepsi s-au cam înmuiat fără concurență

În sală e cald, copiii mănâncă popcorn și sorb Coca-Cola la pai, iar părinții sau bunicii urmăresc relaxați meciul. Sunt mulți oameni în vârstă, care au învățat baschet în cei 11 ani de când e Sepsi la Sfântu. Au fost și vremuri în care fanii plăteau arbitrajul, contribuind solid la bugetul echipei. Acum își cumpără abonamente și plătesc fără să clipească biletul de intrare. Nu sunt prea mulțumiți de noile achiziții, chiar deplâng valoarea scăzută a competiției. Tânjesc după marile meciuri cu CSM și sunt la zi cu noutăți de la Târgoviște. Vor ca adversarii să se întărească, vor concurență adevărată, vor o întrecere tare, vor baschet adevărat. Pentru meciurile cu CSM Târgoviște ar fi vrut să confecționeze suporteri din carton, să-i așeze în sectorul rezervat oaspeților. Au renunțat rapid la idee, din respectul uriaș pe care i-l poartă lui Marius Lazăr, suporterul în cărucior care însoțește echipa târgovișteană la meciuri.

S-a rupt și Larisa Toma

Oficialii clubului târgoviștean au înțeles că Sepsi e acum la un alt nivel și au ales să se concentreze pe meciurile care pot fi câștigate. Echipa a venit direct de la Tg. Mureș, unde a efectuat un cantonament dur, axat pe o pregătire fizică spartană. E poate singura șansă de a rezista ritmului feroce de jocuri, în condițiile unui lot limitat valoric. După Gabi Irimia, s-a rupt și Larisa Toma la meciul cu Pheonix Constanța, Alexandra Ghiță acuzând și ea probleme medicale. Cum transferurile sunt blocate, din motivele arhicunoscute, doar o minune mai poate lumina situația. Până pe 20 februarie se mai pot aduce jucătoare, însă Procesul Dikeoulakos are și recurs. Nici măcar nu a venit motivarea după decizia Tribunalului București. După trei victorii în Grupa Roșie, CSM Târgoviște a pierdut categoric la Sfântu (90-54), unde nu câștigă nimeni în competiția internă de multă vreme. Atenția e focusată pe următoarele trei partide, cu Brașov, Cluj și Arad, toate pe teren propriu. A contat și absența de pe bancă a antrenorului principal Cătălin Tănase și a directorului tehnic Ioan Valerian, plecați în Emirate, la Cupa Asiei.

Sepsi Sf. Gheorghe – CSM Târgoviște 90-54 (24-18, 19-13, 29-9, 18-14)

Sepsi: I. Ghizila 15 (1), A. Slamova 15 (1), K. Higgins 13, M. Solopova 12 (2), P. Witthed 12 (1), A. Părău 11 (1), A. Șipoș 6 (1), N. Demeter 4, I. Nagy 2, R, Kovacs, A. Ioachim, E. Janko. Antrenor: Zoran Mikes.

CSM Târgoviște: A. Stoenescu 16 (2), P. Poole 15 (2), M. Coker 10, T. Kilin 5 (1), C. Popescu 4, A. Chivu 2, A. Ghiță 2, L. Vaida, Ș. Cătinean. Antrenor: Marian Enache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here