Ghergu motivează problemele de lot ale Chindiei! „Nu avem buget de transferuri, ne confruntăm cu mari greutăți”

2501

Câștigarea barajului menținere/retrogradare cu CS Mioveni (2-0 și 1-1) nu a adus deloc liniștea dorită la Chindia. Chiar dacă și-a asigurat prezența la nivelul primei ligi, formația târgovișteană a pierdut mai mulți jucători, unii dintre ei titulari. Bic, Benga, Diallo, Dangubic, Piftor și Iustin Popescu au ales alte destinații, în timp ce încă vreo zece au ajuns la finalul înțelegerii contractuale, iar negocierile nu sunt deloc ușoare. Plus că sunt și jucători cu probleme medicale, cum ar fi Cherchez, proaspăt operat la ligamente. Singura noutate este o rezervă de la Sepsi, Daniel Celea, un fundaș central de 25 de ani, care a evoluat puține minute la Sf. Gheorghe. „Este destul de greu să faci performanță mare cu bani puțini. Noi nu avem un buget de transferuri, ca peste jumătate dintre echipele din Liga 1. Ne confruntăm cu mari greutăți, foarte multe probleme, organigrama nu este atât de stufoasă, bugetul e ăla pe care îl știți, iar posibilitățile orașului și ale județului sunt limitate. Trebuie să gestionăm bine situația și cred că am învățat din greșelile sezonului trecut. Dacă vom reuși să transferăm jucători buni, o vom face. Dacă nu, vom găsi o soluție de compromis să păstrăm din ce avem. Trebuie să fim puțini atenți, să avem jucători și pentru prima etapă”, s-a plâns președintele Marcel Ghergu în cadrul unei emisiuni televizate.

Cum l-a surprins Benga pe Săndoi

Chiar dacă finalul perioadei de transferuri este 5 octombrie, debutul în noua ediție de campionat este stabilit pentru duminică, de la ora 16.00, cu Politehnica Iași. „E o perioadă ciudată, pentru că se face trecerea de la un campionat la altul în numai două săptămâni. Nu s-a mai întâmplat asta, de când joc eu fotbal. E o perioadă dificilă. Sperăm să mai aducem jucători până la meciul cu Iași, și sunt convins că vom mai aduce. Este foarte posibil să-i și folosim duminică. S-a dat totul peste cap cu această pandemie”, a comentat situația și Emil Săndoi, invitat al emisiunii Sport Show, pe Columna TV. Antrenorul Chindiei regretă în mod deosebit trei jucători. „Ovidiu Bic avea parametri foarte buni, cu metri alergați la nivel de Champions League. El alerga la fiecare meci 12 kilometri sau 12 kilometri jumate, până la ultimul fluier al arbitrului, ceea ce denotă un caracter deosebit. Diallo era un alt jucător bun, de care eu am fost mulțumit. El a avut o ofertă din partea conducerii noastre, a fost curtat. Eu știu eforturile pe care le-a făcut conducerea să oprească acești jucători. Apoi Benga. Mi-a spus după ultimul fluier al jocului de la Mioveni, chiar pe teren, că el a semnat în urmă cu o lună și ceva cu UTA Arad. Ca să fiu sincer, am rămas surprins, nu mă așteptam să-mi spună așa ceva, imediat când s-a terminat partida și îi felicitam pe jucători”.

Primarul Stan: „Financiar nu vor fi probleme”

În timp ce președintele Marcel Ghergu vorbește despre un buget limitat, primarul Târgoviștei, Cristian Stan, susține că asociații asigură finanțarea clubului, la care se adaugă doar sumele din drepturile de televizare. Cât despre sponsori… „A fost o perioadă, în care am trecut prin emoții deosebite, însă important e că echipa a rămas în prima ligă. Chindia se va bucura în continuare de sprijinul Primăriei Municipiului Târgoviște, sunt convins că și de sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița. Asociații asigură cvasitotalitatea sumelor de bani pentru finanțarea clubului, la care se adaugă și sumele din drepturile de televizare. Din punct de vedere financiar nu vor fi probleme”. Într-o intervenție telefonică la Sport Show, primarul Stan a transmis un mesaj care dă frisoane conducerii executive a clubului. „Va fi o discuție și cu reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița, pentru a lua cele mai bune decizii cât privește Fotbal Club Chindia. Vom analiza activitatea în mod obiectiv și vom comunica decizia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here