Prea mici pentru un adversar așa de mare! Gloria Cornești nu a putut răpune colosul din Slatina

2106

CSM Slatina are condiții de Liga 1 și lot de Liga a 2-a. Acum, la momentul barajului cu Gloria Cornești, pentru promovarea în Liga a 3-a. Jucătorii lui Bobi Verdeș au terenuri de antrenament la discreție, cu iarbă sau cu suprafață sintetică, salarii ce ajung până la 7.000 lei, condiții de cazare și de refacere excelente, urmând ca stadionul, singura problemă, să fie dărâmat, pentru a face loc unuia nou. De partea cealaltă, băieții lui Nelu Radu s-au antrenat tunzând gazonul, udându-l, tușându-l, din dorința de a fi gazde primitoare. Numai că fotbalul nu se măsoară în hărnicie, care e mai gospodar, iar bugetele chiar contează, în special la un nivel mai mic. Oricât de viteji, de voinici sau de curajoși ar fi haiducii lui Nelu Radu, nu se pot compara cu fotbaliștii de meserie ai lui Bobi Verdeș, instruiți și plătiți să progreseze. Ei chiar sunt profesioniști, chit că au evoluat la județ, în timp ce „glorioșii” sunt de meserie pompieri, jandarmi, profesori, soldați, șoferi, fotbalul îl practică de plăcere.

S-a simțit lipsa lui Daniel Movilă

În structurile Federației Române de Fotbal sunt cadre instruite, informate, orientate, care știu foarte bine pe cine să împerecheze la barajul de promovare. Din păcate, AJF Dâmbovița este privită ca o filială derizorie a FRF, dovadă că în ultimii trei ani, campioanele județului sunt aruncate în groapa cu lei și puse să joace cu adversari imposibili. Acum a fost CSM Slatina, anul trecut FC Universitatea Craiova, în urmă cu doi ani Petrolul Ploiești. Pariorii înțeleg perfect ce reprezintă o cotă de 1,03, cât a avut Slatina în cazul unei victorii. Practic, Gloria Cornești nu a contat pentru lumea bună în această dublă manșă a promovării. Băieții lui Nelu merită apreciați pentru replica oferită, chit că au pierdut în ambele manșe, însă pe final. La retur s-a simțit și lipsa unui antrenor, Daniel Movilă fiind plecat la mare. Cu Movilă pe bancă, entuziasmul ar fi fost dublat de disciplină tactică. Nelu Radu finanțează, antrenează, joacă, însă nu le poate face singur pe toate. Ar trebui să analizeze acest aspect!

Nu promovează Cornești, retrogradează IL Caragiale

CSM Slatina s-a deplasat sâmbătă la Cornești ca o echipă mare, care beneficiază de condiții extraordinare, ce ar produce invidie printre multe cluburi de Liga 1. Oamenii lui Bobi Verdeș au rezolvat promovarea încă din minutul 3, când Ovidiu Popescu l-a învins pe Grigore cu un șut din afara careului. Meciul a continuat la fel de spectaculos, cu ocazii la ambele porți și cu o egalare meritată reușită de Gabi Enescu (57). Ambele echipe au continuat să rateze, iar golul a picat în poarta gazdelor, în minutul 90, când șutul lui Panait s-a scurs pe lângă Grigore. Gloria putea egala în ultimul minut al prelungirilor (90+4), din penalty, însă Nelu Radu a trimis peste transversală. Echipa mai bună, CSM Slatina a făcut pasul către Liga a 3-a, însă Gloria Cornești a oferit o replică decentă. Atmosfera a fost una spectaculoasă, la care au contribuit și două galerii gălăgioase. Prin ratarea promovării Gloriei, retrogradează de la Liga a 4-a, Viitorul IL Caragiale, alături de Petrolul Târgoviște și CS Coada Izvorului.

Caseta tehnică

Stadion „Gloria”. Spectatori: 500. Au marcat: Enescu (57) / O. Popescu (3), Panait (90). Au arbitrat: Mihai Amorăriței (Câmpina) – Luis Oprescu, Constantin Pantilimonescu (ambii Ploiești). Observatori FRF: Daniel Țiclea (Buzău), Gheorghe Moise (București). Cartonașe galbene: Mîndru (16), Cravcescu (61), Fl. Niculae (75), Dragnea (85) / V. Preda (50), Tudor (52), O. Popescu (79).

Cornești: Grigore – Oprișanu (60 I. Radu), Movilă, Fl. Niculae, Dragnea – Enescu (82 Ghiță), Gae, Cravcescu (80 Costache), Mîndru – Neguț (60 Calofir), M. Matei. Antrenor: Ion Radu.

Slatina: Gavriș – V. Preda (89 Bărbuți), C. Preda, Panait, Stănică – O. Popescu, Tudor – Oprescu, Precup (63 C. Radu), Căpățînă (74 Bîră) – Ceapă (86 Turlea). Antrenor: Bobi Verdeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here