Mihaiu îi răspunde lui Ghergu! „Am crezut că e om de onoare și se ține de promisiuni”

1925

Andreas Mihaiu a evoluat în 29 de meciuri pentru Chindia Târgoviște în sezonul care a adus promovarea în Liga 1, pentru care a și marcat într-un joc cu U Cluj. La final, s-a fotografiat cu trofeul de campion al ligii secunde, după care a revenit la clubul care l-a împrumutat la Chindia, Dinamo București. La scurt timp, l-a urmat în Ștefan cel Mare și Mihai Neicuțescu, conform aceluiași scenariu, doi tineri jucători care și-au adus contribuția la promovarea Chindiei, dar care nu au încasat bonusul de promovare. ,,M-a deranjat maniera în care ei au plecat de aici, au încercat să mintă. Mihaiu îmi dă mesaj în fiecare perioadă de transferuri să vină la Târgoviște”, a comentat Marcel Ghergu, în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV.

,,Măcar jumătate din primă putea să-mi dea, chiar și mai puțin”

Andreas Mihaiu nu a rămas dator și a ținut să-i răspundă președintelui Chindiei, punctual. ,,În care perioadă de transferuri i-am dat eu mesaj domnului Ghergu, să mă duc la Târgoviște? De când am plecat de acolo, a fost o singură perioadă de transferuri, în iarnă. Am vorbit cu dânsul când am terminat contractul cu Chindia, vara trecută, și i-am zis clar că vreau să rămân. A vorbit și dumnealui, am vorbit și eu la Dinamo, însă nu am mai fost lăsat să joc la Târgoviște. Apoi l-au luat înapoi de la Chindia și pe Neicuțescu. Asta a fost toată discuția. L-am mai sunat pe domnul Ghergu să-l întreb de bani, prima de promovare. Mi-a spus că nu are ce bani să-mi dea, să-mi dea Dinamo, întrucât Chindia m-a făcut fotbalist. Ok, nu am avut stipulat în contract, am mers pe încredere. Am crezut că e om de onoare și se ține de promisiuni. Nu aveam pretenții să-mi dea prima de promovare întreagă, pentru că nu am jucat toate meciurile, ca Martac și Aioani, de exemplu. Sau n-am dat 15 goluri ca Liviu Mihai sau Cristi Cherchez, care meritau mai mult decât li s-a dat. Măcar jumătate din primă putea să-mi dea, chiar și mai puțin de jumătate. Cel puțin să tacă din gură și să nu mai mintă”.

Mihaiu și Neicuțescu au pus umărul la promovare

E clar că Mihaiu și Neicuțescu nu au fost foarte inspirați la negocieri, însă ambii și-au adus un aport la promovarea Chindiei în Liga 1. Moral, meritau și ei să primească un bonus financiar pentru realizarea obiectivului. Poate mai mult decât alții, care nu au jucat mai deloc sau care nu au făcut mare lucru prin club, însă au apărut pe lista de premieri. Nici măcar nu le-a apărut numele la istoricul prezentat pe site-ul clubului Chindia, în dreptul promovării din 2019. Nici lor și nici colegilor care au realizat această mare performanță. În schimb, președintele Marcel Ghergu și directorul sportiv Ciprian Iugulescu apar acolo. O fi corect?

Sursa foto: Eduard Gabriel

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here