Reprezentanții echipelor înscrise în eșalonul de elită al fotbalului județean vor participa vineri, de la ora 17.30, la tragerea la sorți pentru ediția de campionat 2021/2022. Au primit licențierea pentru Liga a 4-a 17 cluburi, Roberto Ziduri, Gloria Cornești, Recolta Gura Șuții, Străjerii Târgoviște, Urban Titu, CSM Fieni, Unirea Bucșani, Unirea Ungureni, AFC Brezoaele, Steagul Roșu Colacu, Viitorul Răzvad, Progresul Mătăsaru, Voința Vișina, Viitorul Voinești, Flacăra Șuța Seacă, Voința Crețu și ACS Burduca. Nu au mai putut continua la acest nivel Gaz Metan Finta, Luceafărul Dragomirești, Olimpicii Ulmi și Unirea Colibași, ultimele două solicitând să evolueze la Liga a 5-a. La eveniment va participa și fostul jucător al Chindiei Târgoviște, Răzvan Dobre, cu peste 200 de meciuri bifate în Liga 1 și Liga 2, dar și cu 30 de goluri marcate.
Debut pe 14 august
Liga a 4-a va debuta sâmbătă, pe 14 august, iar turul de campionat își va consuma ultima rundă pe 27 noiembrie. A fost programată o singură etapă intermediară, pe 12 octombrie. În condițiile în care campionatul județean al Juniorilor A1 nu va începe odată cu al seniorilor, ci în martie 2022, echipele de la Liga a 4-a vor trebui să folosească pe toată durata meciului un jucător U19 (născut în anul 2003 sau mai mic). În plus, sunt obligate să aibă pe teren și doi jucători U21 (născuți în anul 2001 și mai mici). Pot participa la competiții persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.
Vor retrograda între 3 și 6 echipe
Într-un format cu 17 competitoare pot retrograda de la Liga a 4-a minimum trei formații (dacă echipa campioană județeană promovează și nu retrogradează nicio echipă de la Liga a 3-a) și maximum șase formații (dacă echipa campioană județeană nu promovează și retrogradează ambele echipe de la Liga a 3-a). S-a aprobat și cuantumul baremurilor de arbitraj (Liga a 4-a – 170 lei, Liga a 5-a – 130 lei, Liga a 6-a – 120 lei) și de observare (130 lei), cu mențiunea că acestea sunt sume brute și includ cheltuielile cu taxele și cu transportul.
Marian Ștefan și Mihăiță Ene au ieșit Comitetul Executiv
Din păcate, Liga a 4-a și-a pierdut ambii reprezentanți în Comitetul Executiv, fiind convocată Adunarea Generală a cluburilor din primul eșalon județean pentru data de 24 august, pentru a-și desemnat un alt reprezentant. Lui Marian Ștefan i-a încetat mandatul, întrucât echipa pe care o reprezintă, Unirea Colibași, nu mai evoluează în Liga a 4-a. În cazul lui Mihăiță Ene s-a constatat din cererea de înscriere și din statutul clubului că nu îndeplinește funcția de președinte la Progresul Mătăsaru. „Momentan, am vorbit doar de Liga a 4-a, pentru că avem documentele depuse doar de aici. Săptămâna viitoare se va termina perioada de înscriere și de la Liga a 5-a sau a 6-a, și vom verifica în continuare dacă membrii Comitetului Executiv ocupă funcția de președinte. La fel cum vom proceda cu reprezentantul de la copii și juniori, când se va relua competiția și acolo”, a precizat președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru.
Liviu Gligoraș, noul vicepreședinte al CJA Dâmbovița
Comisia de Competiții și Omologări Baze Sportive are un nou președinte în persoana lui Ionuț Catană, validat cu unanimitate de voturi în Comitetul Executiv. Catană conduce o comisie foarte importantă din structura AJF Dâmbovița, unde apar ca membrii Gheorghe Stoica și Alexandru Istrate. Altfel, Ioan Negoescu a fost revocat din funcția de vicepreședinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița, în locul său fiind numit Liviu Gligoraș.