Jalea Sportului Dâmbovițean! Gala amărâților, gala sărăciei, gala umilinței (galerie foto)

8403

La fiecare sfârșit de an, sportivii și antrenorii dâmbovițeni cu rezultatele cele mai bune primesc o diplomă și câțiva bănișori. Organizată sub patronajul DJST, Gala Sportului Dâmbovițean a fost acum parcă mai tristă ca oricând. Dincolo de eforturile Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița, care a schimbat într-un mod inspirat modalitatea de premiere, s-au ascuns multe nemulțumiri. Nemulțumiri care au explodat prin câteva discursuri, în care au fost relatate, pe scurt, dramele prin care trec sportivii campioni de la disciplinele olimpice. Au fost și mulți absenți, parcă prea mulți, însă pe cine mai interesează sportul celor mici și amărâți?

Maestrul Stan a plâns în hohote

Maestrul Gheorghe Stan, dealtfel un om mândru și puternic, izbucnește în plâns. Anul 2018 a fost cel mai bun dintre toți pentru secția de box a Clubului Sportiv Târgoviște, însă riscul să-și piardă pugiliștii a devenit foarte mare. Adrian Gore, cel mai bun boxer al anului, alături de Cătălin Cristea, campionul României la tineret, nu a vrut să vină la gală, pentru că nu a avut cu ce se îmbrăca. I-au dat antrenorii niște hăinuțe, să nu se simtă prost în fața asistenței. Alex Stan e maestru emerit al sportului, după ce a devenit vicecampionul Europei la cadeți, iar acum câștigă un salariu de 680 lei ca antrenor la CS Târgoviște. Mihaela Radu, campioana României la box seniori, recunoaște cu capul în pământ, că nu a primit anul acesta nici măcar un leu de la CSM Târgoviște.

Sportiva anului a împrumutat bani să vină la gală

Sportivul dâmbovițean al anului 2018 provine de la lupte, Diana Vlăsceanu, la fel și antrenorul anului, Cornel Cornea. Atât Diana, cât și colega Maria Cioclea, s-au împrumutat de bani să poată ajunge la gală. Le e rușine să privească spre public, chiar dacă ar trebui să fie cele mai mândre sportive din lume. Sunt îmbrăcate modest, dar cu bun gust, fete curate. Un alt sportiv premiat nu are nici ciorapi în picioare, iar blugii tociți îi ajung dincolo de glezne. Ți se rupe sufletul când îi privești, la fel și pe antrenori. Le tremură mâna pe bănișorii primiți la gală, unii au lacrimi în ochi. Sunt emoționați, copleșiți de atâta atenție.

Antrenorul anului a oferit un discurs tăios

Maestrul de la lupte, Cornel Cornea, nu se bucură pentru trofeul oferit celui mai bun antrenor dâmbovițean al anului 2018. Are 26 de asemenea titluri, se apropie de 70 de ani și tot iese cel mai bun. Nu-l încântă, îl îngrijorează acest aspect și punctează tăios, apăsat, direct. Pe Nicu Tamaș îl frige microfonul, ar spune multe, dar se teme de șefi. O întrebăm public pe Diana Ivăncescu, sportiva anului 2017, din ce trăiește? Se topește de rușine și spune cu voce stinsă, că indemnizația reprezintă 600 de lei. Pe la mese, se plâng și alții, e jale mare în sportul individual.

Joi e gala bogaților, Gala CSM Târgoviște

O zi mai târziu e programată și gala bogaților din sportul dâmbovițean, Gala CSM Târgoviște. Cică se sărbătoresc 10 ani de la înființarea clubului, care s-au împlinit de prin luna iulie. O vrăjeală îmbrăcată în haine de firmă, să vadă prostimea că nu s-au cheltuit degeaba peste 20 de milioane de euro în baschet și volei, cam o mie de miliarde lei vechi. Vor sta în aceeași sală, campioana națională la box seniori, Mihaela Radu, cu 0 lei primiți în acest an de la club, și Diana Calotă, căpitanul echipei de volei de pe locul 4, cu 32.000 lei salariu lunar, bani în mână. Vor veni și cei care au îngropat echipa de baschet, care au falsificat contracte, care au împărțit salariile cu jucătoarele, dar care vor poza acum în regii sportului de performanță. O să publicăm pe parcursul zilei salariile care se plătesc la echipa de volei, să le vadă și amărâții de la box, lupte, judo, atletism sau de la alte sporturi. La conducerea urbei avem un primar competent, credibil și cinstit. În acest moment, domnul Cristian Stan e singurul care mai poate readuce echilibrul în sportul local. Și îl va aduce, suntem convinși!

Notă: Dacă simțiți ca noi, gândiți ca noi și credeți ca noi, vă rugăm să distribuiți acest articol!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here