* Liderul Ligii a 2-a, cu trei etape înaintea finalului de campionat, Chindia are șanse foarte mari să promoveze în primul eșalon, după mai bine de două decenii. Liga 1 presupune un efort financiar suplimentar, calculând aici și investițiile care se vor face la stadionul „Eugen Popescu” sau închirierea unei baze sportive care să permită găzduirea unor meciuri de primă ligă.
* Cele mai multe trofee în sportul târgoviștean, la nivel de senioare, le-a adus echipa de baschet feminin. CSM Târgoviște a terminat acum în afara podiumului, pe locul 5, însă perspectivele sunt sumbre. Federația a amenințat că nu va mai înscrie formația târgovișteană în LNBF, dacă nu-și va plăti datoriile, care au depășit 250.000 euro. În plus, rămân interdicții severe la nivelul transferurilor.
* Echipa de volei a terminat pe locul 3 într-un campionat cu opt echipe și a jucat finala Cupei României, unde s-a calificat după două meciuri câștigate, cu Dinamo București și CSM Lugoj. Aici pare să se ajungă cel mai ușor la medalii, însă și bugetul este unul mai mult decât generos, între 30 și 40 de miliarde lei vechi.
* Sporturile individuale obțin rezultate importante, în condiții de subfinanțare. Ne referim în primul rând la disciplinele olimpice, punctând aici lupte, box, judo și atletism. Nu au vizibilitatea sporturilor de echipă, dovadă că își pierd performerii, cărora nu li se oferă mai nimic.
** Toate proiectele sportive indicate sunt finanțate din bani publici, în special de Primăria Municipiului Târgoviște, în cazul Chindiei și de Consiliul Județean Dâmbovița. Fără o infuzie importantă de capital din mediul privat, e foarte greu de susținut tot acest ansamblu sportiv cu bani publici, la un nivel de performanță. Vocea publică e foarte importantă, în special în contextul alegerilor care urmează, motiv pentru care propunem să vă exprimați opțiunile sportive.
** Care dintre aceste proiecții ar trebui susținute cu prioritate: echipa de fotbal Chindia, echipele de baschet și de volei CSM Târgoviște sau sporturile individuale? Unde ar trebui concentrată atenția și de unde ar fi cazul să se taie? Așteptăm opiniile dumneavoastră, dacă se poate, argumentate!