Fascinantul fotbal dâmbovițean, într-un etern scandal! S-a reluat campionatul, cu circ cu tot

2930

A dat colțul ierbii, se bate iar mingea pe câmpurile județului, adică se reia păruiala. Prima etapă a anului la Liga a 4-a a adus și primul scandal, izbucnit la Poroinica, la meciul orgoliilor locale Mătăsaru – Zăvoiu (2-5). „Recunosc, m-a luat capul. A greșit centralul Adrian Dumitru la o fază importantă, omul a recunoscut că nu a procedat corect, asta e. Când colo, se rățoiește la mine asistentul Florin Mocanu. Că taci, că gura mica, că ciocul mic, că te dau afară, se ținea scai de mine. Domne, mi s-a pus pata aia neagră și am băgat mâna în el. Nu l-am lovit, dar l-am bruscat, l-am înjurat. Recunosc că nu am făcut bine, dar m-am simțit umilit acasă la mine, în fața băieților, să mă amenințe obraznic un puștan din ăsta. Să nu mai spun că la final, se scrie în raport că l-au scuipat doi jucători de la mine. Cică așa a văzut observatorul, Ion Ducu, o flegmă peste ochi, dar altcineva nimeni. Nici noi nu mai avem echipă, am intrat eu pe teren, însă e prea mult să te amenințe un arbitru și să te ia la mișto! M-a provocat, iar eu am reacționat la fel de nepotrivit. Cu Adi Dumitru de ce nu am avut nimic, chiar dacă a greșit? Pentru că e un băiat cuminte, care a avut puterea să-și recunoască greșeala. De la vară aș vrea să nu mai joc ori să antrenez la Mătăsaru, doar să ajut în relația cu primăria. Am greșit că am reacționat impulsiv, însă vreau ca și arbitrii să ne respecte mai mult. Motiv pentru care mă interesează postul de vicepreședinte al AJF Dâmbovița, pentru a împiedica aceste atitudini din partea unor arbitri. Vă spun sincer, unii sunt foarte tupeiști”, a transmis Mihăiță Ene, președintele-antrenor-jucător de la Mătăsaru, cel mai vocal contestatar al dictaturii Tudor Emil.

Orgolii împărătești, la meciuri sătești

Indiferent de modul în care i s-ar fi adresat asistentul Florin Mocanu, unul de Liga a 3-a și secretar al Comisiei Județene de Arbitri, „Țuchi” Ene nu are scuze pentru ce a făcut. Înțelegem că se simte frustrat și vânat, însă este un conducător cu ceva notorietate în fotbalul județean și un aspirant la o funcție în conducerea AJF. Apreciem sinceritatea lui, însă doar atât în acest caz. Cât despre Florin Mocanu, dacă se confirmă ce declară oficialul de la Mătăsaru, atunci și el să suporte consecințele. „Centralul” Adi Dumitru este perceput ca un arbitru cuminte și integru, iar dacă a greșit, a făcut-o fără vreun interes. Ar mai fi observatorul Ion Ducu, despre care nu aveam foarte multe informații. Însă atunci când l-am contactat pe o speță sensibilă, Ghinești – Urziceanca, avându-i ca arbitri pe Andrei Delureanu și Petruța Iugulescu, ne-a expediat elegant.

Explicație foto: Nu e de la Mătăsaru, însă tot de prin Dâmbovița. Din păcate, arbitrii nu prea mai pot nici să alerge. Cât despre testarea teoretică, cică nici 20 nu au luat nota minimă acceptată din vreo 70. Însă la delegări nu prea s-a ținut cont de acest aspect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here