Cuplaj dereglat la Brașov, avantaj CSM Târgoviște! La handbal – bătaie pe bilete, la baschet – sala goală cu intrare liberă

1815

Se poartă cuplajele în sportul românesc. Dacă la Târgoviște se joacă în aceeași zi baschet și volei, la Brașov am avut sâmbăta trecută handbal și baschet, peste tot la feminin. Sala „Dumitru Popescu Colibași” a fost plină la meciul de handbal dintre Corona 2010 Brașov și SCM Rm. Vâlcea (22-25), cu intrare plătită, prețul unui bilet fiind 15 lei. Spectatorii au primit și un program de meci, exclusiv pentru meciul de handbal, tipărit pe o hârtie premium. S-au adunat aproape 2.000 de oameni în Polivalenta de sub Tâmpa, chiar dacă meciul s-a transmis pe televiziunea națională. „Vor rămâne mulți și la baschet, va fi și mai greu”, au șușoșit cei din delegația târgovișteană.

CSM Târgoviște a dat recital sub Tâmpa

Deznodământul meciului de handbal a provocat multă dezamăgire printre localnici, care au părăsit sala în câteva minute. La meciul de baschet au rămas foarte puțini, câteva zeci, chit că intrarea a fost liberă. Adevărat că și ora de start a fost una târzie pentru un meci de baschet, însă Brașov trăiește pentru handbal la sporturile de sală, baschetul e ignorat, cu toate că echipa lui Dan Calancea a luat bronzul sezonul trecut. Iar acum este pe locul 2, după un debut promițător de campionat. Statistica nu a mai contat cu CSM Târgoviște, învinsă în primele trei meciuri, dar care a șters parchetul cu Olimpia CSU, chiar sub Tâmpa (91-72). Echipa lui Cătălin Tănase nu a lăsat nicio șansă Brașovului. Iar marți pornește pentru prima dată ca favorită în această stagiune, cu Universitatea Cluj, în restanța care se va juca la Târgoviște, începând cu ora 18.00.

Olimpia CSU Brașov – CSM Târgoviște 72-91 (25-29, 17-19, 15-14, 15-29)

Brașov: F. Ferenczi 20 (3), A. Podar 16 (2), C. Bartee 13 (1), K. Aresnic 13, B. Pesovic 9 (1), R. Szmutku 1, A. Al Ash Hab, R. Filip. Antrenor: Dan Calancea.

Târgoviște: A. Stoenescu 27 (5), P. Poole 21 (2), G Irimia 19 (3), M. Coker 10, L. Toma 7, T. Kinde 5 (1), A. Ghiță 2, A. Chivu, C. Popescu, L. Vaida. Antrenor: Cătălin Tănase.

Notă: Chiar dacă se prezintă cu mult sub cea din Sf. Gheorghe, sala din Brașov e cu mult peste cea din Târgoviște. Înăutru e cald, curat, modern, cu sectoare bine delimitate. Ziariștii au asigurate cele mai bune locuri, alături de VIP-uri. Doar că la baschet nu au mai rămas nici jurnaliști și nici VIP-uri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here