Blestemate penalty-uri! Chindia plânge cu lacrimi de crocodil

5146

Chiar dacă s-au tipărit doar 5.000 de tichete, pe stadionul de lângă Turn au pătruns aproximativ 8.000 de spectatori, dornici să vadă meciul ultimelor două decenii în fotbalul târgoviștean. Unii au copiat biletele la xerox, alții i-au implorat pe oamenii de la pază să-i lase pe bătrâna arenă, ticsită de lume. Cei care nu au putut să intre pe stadion au mers pe Platoul Prefecturii, câteva sute de oameni, pentru a urmări meciul pe un ecran panoramic.

Horj trebuia eliminat în prima repriză, Istvane!

Tribuna s-a cutremurat încă de la prima acțiune, când șutul lui Benzar (2), din lovitură liberă, a zguduit transversala. Chindia a respirat greu la început, sufocată de emoții, după care a pus stăpânire pe zona centrală și a ratat deschiderea scorului prin Florea (12). Gică putea obține și o eliminare în dreptul lui Horj (35), care trebuia să primească al doilea cartonaș galben, însă lui Istvan Kovacs i-a intrat soarele în ochi. Adi Mutu a simțit pericolul și a ordonat apărare totală, strategie care i-a ieșit până la pauză.

Ciobotariu nu e doar copil de fotbalist

Partea secundă a debutat cu o nouă șansă pentru ilfoveni, însă Aioani s-a întins exact cât să blocheze șutul lui Marinescu (47). Chindia a pus din nou monopol pe joc și, după reflexul lui Mincă la șutul „ristat” al lui Neguț (56), a picat și golul mult așteptat. Ciobotariu (67) a sărit ca o panteră peste toată apărarea adversă și a trimis cu capul, la colțul lung, pe centrarea lui Cherchez. Tribunele au explodat și 8.000 de suflete au strigat într-un glas numele Chindiei. Din păcate, băieții noștri nu au mai găsit forța să închidă meciul în timpul regulamentar, Cherchez (76) și Pencea (90) neavând precizie pe finalizare. În prelungiri echipele s-au invitat către loviturile de departajare, unde nu trebuia să se ajungă.

Mutu nu s-a uitat la penalty-uri, dar a fost mai lucid

Voluntari nu a arătat mai nimic timp de peste 200 de minute contra Chindiei, semn că Adi Mutu mai degrabă a stricat decât a reparat echipa. „Briliantul” a înțeles însă un lucru, că are nevoie de jucători cu experiență la penalty-uri, care să bată primii, să transforme și să ofere siguranță celorlalți, așa cum au făcut-o Cernat și Marinescu. Cel puțin a știut clar pe cine trimite să execute de la punctul cu var. Croitoru i-a întrebat pe jucători care se simt în stare să bată penalty și i-a indicat pe cei care au ridicat mâna. A mers pe feelingul sportivilor și nu pe o strategie clară. Chiar dacă Cherchez nu a ratat niciodată cu el antrenor de la punctul cu var, în acest meci nu a fost în apele lui. Iar Pencea numai sânge rece nu are. Neguț, cel puțin, a avut ghinion, lovind transversala. Penibil a arătat Chindia în momentele de final, în timp ce pentru Voluntari a ratat doar Răuță, pentru ca Leasă, băiatul președintelui, să ucidă definitiv speranțele noastre de promovare. La penalty-uri e loterie, hazard, dar și inspirație, experiență, luciditate. Mutu nici măcar nu a avut puterea să privească, însă a ales mai bine executanții.

Ghinionistul Croitoru… dar noi când mai promovăm?

Croitoru rămâne un antrenor ghinionist, dar care nu și-a îndeplinit obiectivul. A recunoscut asta și a lăsat de înțeles că e posibil să renunțe. Nu ar fi rău să o facă și alții. Fără supărare, dar s-a ratat o șansă uriașă, pe care am așteptat-o de peste două decenii și pe care e posibil să o mai așteptăm ani mulți. Nu s-a promovat, mai ales că adversarul a fost unul pe alocuri jenant, iar asta nu e în regulă. Chindia ratează la mustață, pentru al treilea an consecutiv, Liga 1. Nu scriem la supărare, chiar dacă avem sufletul țăndări, însă cam asta este realitatea. S-au vărsat lacrimi grele atât pe gazon, cât și în tribune. Pentru mulți de la Chindia, poate a fost prima și ultima șansă de a promova în Liga 1, și chiar de a juca acolo. Vom reveni cu subiecte ample pe acest meci, avem destule de scris.

Chindia Târgoviște – FC Voluntari 1-3 dld (0-0, 1-0, 1-0)

A marcat în timpul regulamentar: Ciobotariu (67)

Au marcat din penalty: Cernat, Marinescu, Leasă

Au ratat penalty: Cherchez, Pencea, Neguț / Răuță

Chindia: Aioani – Martac, Ciobotariu, Vătavu, Dumitrașcu (80 Pencea) – Neguț, L. Mihai (95 Nisipeanu), Rogoveanu, Stoica (67 C. Dinu) – Florea, Cherchez. Antrenor: Nicolae Croitoru.

Voluntari: Mincă – Leasă, Balaur, Horj, Bucurică – Răuță, Novac – Căpățână (119 Cernat), Marinescu, Benzar (59 Ivanovici) – Bălan (74 Voicu). Antrenor: Adrian Mutu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here