Film de groază developat de Tribunalul București! CSM Târgoviște a fost controlat de PATRONI cu funcții publice

1245

Clubul Sportiv Municipal Târgoviște, club finanțat din bani publici, a avut nu doar președinți, directori sportivi sau team manageri, ci și PATRONI. Da, ați citit bine, PATRONI! Cel puțin așa apare în motivarea sentinței Tribunalului București, din Dosarul Dikeoulakos. PATRONI peste un club finanțat din bani publici? PATRONI, „Duhuri Sfinte”, președinți-breloc sau ce or mai fi fost ei, au provocat un prejudiciu total de aproximativ 13 miliarde lei vechi, iar CSM Târgoviște va fi executat. Bugetul public va fi deposat de uriașa sumă, însă nu clubul, nu municipalitatea, nu târgoviștenii trebuie să deconteze aroganțele, obrăzniciile și prostiile foștilor PATRONI sau directori generali. Clubul Sportiv Municipal Târgoviște trebuie apărat! Pe toți ar trebui să ne preocupe binele banului public. Din păcate, din zecile de publicații online cu adresare la nivel local, nici măcar una nu a mai abordat un subiect atât de important pentru comunitate!!!

Atenție, urmează detalii șocante!

SportImpact.ro vă prezintă întregul film al demiterii lui Dikeoulakos în iarna 2012-2013, de o manieră nerușinată. Vorbim despre un antrenor cu o cotă foarte bună la nivel continental în acel moment, adus de la Fenerbahce Istanbul, campioana Turciei, echipă cu care evoluase în Final Four-ul Euroligii, acolo unde CSM Târgoviște juca în premieră, grație unui wild card. Tribunalul București, printr-un complet prezidat de Valentin Savin, prezintă în detaliu scenariul de forță prin care fosta conducere a Clubului Sportiv Municipal a ales să se despartă de antrenorul grec. Ținând cont de modul împrăștiat în care s-a acționat, lui Dikeoulakos i-a fost ușor să câștige atât la Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic de la Geneva, cât și acum, la Tribunalul București, pe Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale. Numai că de la 75.500 de euro, suma de plată a ajuns la aproape 240.000 de euro!!!

Fragment din motivarea Tribunalului București!

<<Pe data de 05.06.2012, reclamantul a ajuns la un acord cu clubul pârât pentru o perioadă de două sezoane, clubul obligându-se să-i plătească suma de 80.000 de euro net pentru stagiunea 2012/2013, respectiv suma de 130.000 de euro net pentru sezonul 2013/2014. Raporturile contractuale s-au derulat normal până în luna decembrie 2012, când președintele clubului a anunțat că nu este mulțumit de performanțele echipei și a comunicat unilateral penalizarea jucătorilor și a personalului, cu jumătate din sumele de bani datorate pe parcursul unei luni.

La data de 16 decembrie 2012, președintele clubului a trimis un e-mail reclamantului prin care l-a anunțat că trebuie să accepte o reducere de 50% din sumele care îi sunt cuvenite deoarece clubul se află în ”colaps financiar (…) consiliul local a redus cu 50% toate bugetele pentru toate departamentele primăriei în 2013”, în caz contrar, va fi liber de contract. Reclamantul a refuzat această propunere cu precizarea că la acel moment jumătate din salariul cuvenit pentru luna octombrie nu a fost achitată, fiind restantă cu peste 30 de zile. De asemenea, a solicitat achitarea tuturor plăților restante. Ca răspuns la refuzul antrenorului, pe data de 18 decembrie 2012, clubul a prezentat reclamantului trei opțiuni ”1. renunțați (…) 2. rămâneți cu 50% din salariu (…) 3. rămâneți cu salariul integral și veți face orice dorește clubul, antrenorul Nini va fi antrenorul șef și veți urma dispozițiile lui, având în vedere că vi se acordă întreaga remunerație prevăzută în contract”.

În următoarele zile, clubul pârât a insistat să răspundă, iar în același timp i-a comunicat că nu merită să mai fie antrenorul echipei și nu va mai fi, până când Președintele și Patronul nostru nu se răzgândesc. La data de 2 ianuarie 2013 reclamantul învederează că a respins definitiv propunerea clubului și a informat că se va întoarce înapoi la Târgoviște, conform planului inițial, pentru a se alătura programului echipei. În aceeași zi, clubul pârât prin Directorul General, a transmis practic decizia de a fi înlăturat din poziția ocupată la CSM Târgoviște. Agentul reclamantului a răspuns clubului pârât solicitând acestuia să precizeze dacă este concediat expres sau nu.

Clubul pârât nu a mai răspuns, astfel că pe 3 ianuarie 2013 reclamantul s-a reîntors la Târgoviște conform planului de pregătire, însă a constat cu surprindere că lucrurile sale personale au fost mutate în depozitul clubului; telefonul din România lipsește; echipamentul echipei lipsește; automobilul acordat de club nu mai era la dispoziția sa; nu deținea informații nici despre programul antrenamentelor și cei mai grav antrenorul secund Florin Nini a anunțat deja restul antrenorilor că de acum înainte el este antrenorul principal al echipei la dorința clubului.

Pe 4 ianuarie 2013 clubul l-a anunțat oficial că va primi rolul de antrenor tehnic. În data de 5 ianuarie 2013, având în vedere că pârâtul îi achitase obligațiile salariale a comunicat rezilierea contractului semnat la data de 05.06.2012. Ulterior încetării contractului, clubul a plătit reclamantului suma de 12.000 de euro cu titlu de salarii restante pentru octombrie și decembrie 2012. Reclamantul învederează că la data de 27 februarie 2013 a depus o cerere de Arbitraj către Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic din Geneva, conform clauzei de la art. XVI din contractul agreat de părți, prin care a solicitat Tribunalului despăgubiri ca urmare a conduitei clubului.

Pe data de 22 ianuarie 2014, prin hotărârea 0383/13, Tribunalul de Arbitraj Baschetbalistic din Geneva a judecat în baza echității și a obligat clubul la plata a 75.500 euro către reclamant împreună cu o dobândă de 5% pe an. Ulterior au existat mai multe propuneri din partea clubului pentru a achita suma de bani restantă, însă niciuna nu a fost respectată de aceasta>>.

Notă: Vă lăsăm pe dumneavostră să identificați personajele invocate în motivarea sentinței Tribunalului București. Adică PATRONUL, PREȘEDINTELE ȘI DIRECTORUL TEHNIC! Primii doi sunt activi în sportul local, având putere decizională în cele mai importante structuri sportive. Construcția dubioasă de la CSM Târgoviște, la care s-a lucrat vreme de 8 ani, a fost întreruptă o dată cu apariția unui nou primar la Târgoviște, în persoana lui Cristian Stan. Este singurul om capabil să mai salveze clubul și să facă dreptate până la capăt. Iar noi îl vom susține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here