Viorele, te vrem lucid, nu confuz! De la „nu promovez, mă duc pe drumul meu”, la „nu promovez, poate vom continua”

1582

Viorel Moldovan este un nume mare al fotbalului românesc, o persoană civilizată și un antrenor elegant cu jurnaliștii. Fostul campion al Franței, cu FC Nantes, și-a construit o imagine frumoasă la Târgoviște, unde a venit cu un singur gând, să promoveze Chindia în Liga 1. Ar intra, astfel, și în istoria fotbalului târgoviștean, alături de Valentin Stănescu, Nicolae Proca, Ștefan Coidum și Silviu Dumitrescu, singurii antrenori care au reușit să propulseze echipa de lângă Turn în prima divizie, fie că s-a numit Metalul, Clubul Sportiv sau Oțelul Universitatea Târgoviște. „Nu încerc, trebuie să promovez și vreau să promovez, și voi promova, deci trebuie neapărat. Contractul meu este foarte clar: obiectiv promovarea într-un an de zile. O realizez, se discută un eventual contract să continui la Chindia în prima ligă. Nu o realizez, la revedere, mă duc pe drumul meu, asta e viața, ce să facem. Eu mă gândesc ce am de făcut în următoarele șase luni, nu mă gândesc pe termen lung. La fotbal nu e termen lung. Poți să te gândești dacă ești la Manchester, în altă parte, la Paris, să-ți faci stategie. Nu am timp. Acum mă arde pe mine”, declara Viorel Moldovan la începutul anului, pentru Telekom Sport.

Mișu Regata l-a „citit” bine pe Moldovan!

„Eu nu sunt convins că Viorel Moldovan, în cazul în care nu vom promova, va părăsi echipa. Gândiți-vă, ce să facă, să stea iar un an și jumătate ieșit din circuit? Sunt probabil 100 de antrenori cu licență care vor să ajungă la Liga 1, unde sunt 14 echipe. Înainte să vină la Chindia, a avut ofertă de la Energeticianul și nu s-a dus. O bilă albă pentru el”, a punctat extrem de interesant Cătălin Mișu, patronul Regata, una dintre firmele care contribuie la bugetul Chindiei. Un cunoscător al fenomenului, cu multe relații în fotbalul mare, Mișu Regata a surprins telespectatorii, prin declarația oferită în cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna.

„Am avut două variante, la Liga 1 și la Liga a 2-a, dar am rămas la Târgoviște”

Mișu îl cunoaște bine pe Moldovan, care a confirmat la conferința de presă susținută de Chindia că nu s-ar mai duce pe drumul lui, dacă nu va promova echipa târgovișteană în Liga 1. „Nu promovez, poate putem continua. În primul rând dacă mă mai ține domnul președinte, dacă mă mai țineți voi, ziariștii, dacă sunteți mulțumiți de munca mea, dacă mă mai țin oficialitățile care investesc. Rămâne de văzut, nu se știe niciodată. Dacă va fi un proiect serios și va fi continuitate, de ce nu? Deja băieții s-au obișnuit cu mine, nu-i o problemă, sunt și aproape de casă. Vreau să vă spun că am avut contacte și puteam să plec de la Târgoviște în această toamnă. Am avut vreo două variante, la Liga 1 și la Liga a 2-a, dar am preferat să rămân aici”.

Declarațiile kamikaze nu-s recomandate în contextul promovării!

Noi ne-am dori ca Moldovan să rămână la Târgoviște și din sezonul viitor, însă am prefera să vedem Chindia în Liga 1. De antrenori cu obiective asumate, ratate și cu dorință de a continua în mediocritate, suntem sătui. Sau de cei care promit, nu realizează și apoi se fac că totul e în regulă. Viorel Moldovan a lăsat impresia că e bărbat, om serios. Dacă ține la eticheta lui, ar face bine să nu se mai avânte în declarații kamikaze, pe care încearcă apoi să le răsucească, frizând penibilul. O asemenea instabilitate la nivelul discursului nu-l onorează și poate afecta inclusiv moralul echipei. Moldo-but a avut sprijinul nostru încă de la instalarea ca antrenor la Chindia și avem convingerea că va da tot ce poate pentru echipă. Iar noi vedem formația târgovișteană pe un loc promovabil direct, cu Vio căpitan de oști. Credem în potențialul lui tehnic, însă îi recomandăm mai mult echilibru în declarații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here