Viorel Moldovan rămâne la Chindia, dar pentru cât timp? Dinamo nu ar vrea să-i achite clauza de reziliere, 100.000 de euro

1830

După taifunul care a lovit marți seară clubul Chindia, președintele Marcel Ghergu le-a transmis miercuri de dimineață jucătorilor că Viorel Moldovan nu pleacă la Dinamo și că va rămâne la Târgoviște. Același mesaj ni l-a adresat și nouă, după care a prezentat o declarație pe site-ul clubului, prin care a dorit să lămurească pe deplin situația antrenorului. „Chiar dacă în ultimele 24 de ore au apărut tot felul de polemici și zvonuri, dorim să îi asigurăm pe toți suporterii noștri și pe toată suflarea care iubește Chindia Târgoviște că Viorel Moldovan continuă aici munca începută vara trecută. Am obținut o promovare istorică cu domnia sa pe bancă, mergem mai departe, avem un contract valabil până la 30.06.2020, iar dorința antrenorului este să rămână la Târgoviște, unde are parte de liniște și stabilitate, și să își îndeplinească obiectivul”. Șeful Chindiei a îmbrăcat frumos o situație explozivă, acoperind cu eleganță dorința de plecare a antrenorului.

Nemulțumirile lui Moldovan

Marcel Ghergu s-a comportat ca un bun actor, dar și ca un președinte care și-a menținut luciditatea într-un moment dificil. Dacă în alte rânduri i-am adus anumite reproșuri, de data aceasta a arătat ca un dirijor calculat. Povestea din spatele cortinei este cu mult mai spectaculoasă decât reprezentația cu public și ne-a fost spusă de surse bine informate. Viorel Moldovan a negociat cu Dinamo, așa cum a prezentat presa centrală, ba chiar și-ar fi dat un acord de principiu. Chiar dacă era sub contract cu Chindia până pe 30 iunie 2020, „Comisarul” a forțat puțin nota, nemulțumit că nu și-a încasat prima de promovare în Liga 1, 25.000 de euro, după cum a apărut în presă. În plus, acesta și-ar fi exprimat nemulțumiri legate de condițiile de pregătire ale echipei, atât din prezent, cât și din cantonamentul de la Brașov. La munte, jucătorii au fost cazați într-un fost cămin de nefamiliști transformat în hotel, fără aer condiționat în camere, iar masa s-a servit într-o bucătărie improvizată. Foarte greu este și acum, de vreme ce terenurile de la stadionul „Eugen Popescu” nu mai pot fi folosite, astfel că jucătorii sunt nevoiți să se deplaseze la Aninoasa cu mașinile personale. Clubul nu beneficiază de un autocar propriu, nu are un stadion funcțional, o bază de pregătire sau un centru de cazare și refacere.

Emil Săndoi, în stand by

Marcel Ghergu aflase de câteva zile despre negocierile lui Moldovan cu oficialii lui Dinamo și, chiar dacă uluit pe moment, și-a pregătit variante de rezervă pentru banca tehnică, iar primul pe listă este Emil Săndoi. Profitând de o clauză din contract, 100.000 de euro scrie tot presa centrală, președintele Chindiei a activat-o, astfel că șefii „câinilor” au bătut în retragere. Cunoscut ca un finanțator strâns la pungă, Ionuț Negoiță nu s-a arătat dispus să plătească acești bani pentru a-l răscumpăra pe Moldovan de la Târgoviște. Odată deschisă cutia Pandorei, acum nici Chindia nu-l mai poate demite pe „Comisar” fără consecințe financiare. Până zilele trecute disponibil atunci când a fost contactat telefonic, fostul internațional a evitat orice dialog, pentru a lămuri situația. Atitudinea lui din ultimele zile i-a pus în garda atât pe conducătorii, cât și pe asociații Chindiei, care nu au văzut cu ochi buni intenția lui Moldovan de a părăsi echipa, după numai două etape la Liga 1.

Fanii dinamoviști mai degrabă nu-l vor antrenor pe Moldovan

Pe de altă parte, fanii dinamoviști nu s-au arătat prea încântați de o eventuală opțiune cu „Moldo-gol” pe banca tehnică, după cum au votat în proporție de 56%, într-un sondaj inițiat de Gazeta Sporturilor. Rămâne de văzut cum vor reacționa suporterii Chindiei, tot mai activi în ultima perioadă. În mod normal, oficialii grupării târgoviștene ar trebui să organizeze o conferință de presă înaintea meciului de duminică, cu CS Universitatea Craiova. Sunt multe întrebări de adresat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here