Victorie nebună, nebună, nebună la baschet! CSM Târgoviște termină anul pe podium și vrea libertate la transferuri (foto și video)

1275

Echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a oferit un meci de gală la ultima reprezentație din an, reușind cea mai de impact victorie din 2018. Trupa lui Cătălin Tănase a detronat liderul CSM Satu Mare, vicecampioana României, după un duel nebun, care a avut nevoie de șase reprize pentru a stabili o câștigătoare. CSM Târgoviște a încheiat anul pe podiumul LNBF, la numai 2 puncte de lider. Un an reușit, cu o promovare în primul eșalon baschetbalistic, cu două titluri naționale la U20 și U18 și cu patru jucătoare convocate la ultima acțiune a lotului României de senioare (Ancuța Stoenescu, Gabriela Irimia, Carla Popescu și Tunde Kilin). Toate acestea, într-un nou an cu interdicții la nivelul transferurilor și cu multe frământări.

La volei e jale mare, dar salarii mondiale

Ca o paralelă, chiar dacă se bucură de libertate și de un buget mult superior, echipa de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște a încheiat anul pe locul 4 în Divizia A1 și a părăsit fulger CEV Cup, după un dublu 0-3 cu Galatasaray Istanbul. Chit că primesc salarii de regine, fetele de la volei nu prea contează la nivel național. În primele 10 voleibaliste ale anului 2018 nu apare nicio jucătoare pregătită de Luka Valerijan. Iar ca tacâmul să fie complet, doar Lorena Ciocian a fost convocată pentru dubla pe care România o va susține în preliminariile Campionatului European, cu Spania (5 ianuarie) și Bosnia și Herțegovina (9 ianuarie). Haios este că Ciocian nu prea joacă la CSM, întrucât titulara postului este Diana Calotă. Iată însă că, la națională, a fost preferată coordonator rezerva de la Târgoviște, și nu marea „vedetă” Calotă, cu un salariu brut ce depășește 40.000 lei. Încă o dovadă că voleibalistele urbei nu-și merită lefurile de nivel mondial pe care le încasează la CSM.

CSM Târgoviște – CSM Satu Mare 78-74 (16-15, 16-11, 10-27, 23-12, 4-4, 9-5)

CSM Târgoviște: A. Stoenescu 26 (4), L. Vaida 19, P. Poole 11 (3), L. Toma 11 (1), T. Kilin 4, A. Chivu 4, M. Coker 3, C. Popescu, A. Ghiță. Antrenor: Cătălin Tănase.

CSM Satu Mare: P. Amukamara 25, D. Lloyd 24 (3), B. Denson 13, A. Mandache 6, A. Kadar 4, A. Olah 2, A. Uiuiu, A. Huțanu. Antrenor: Miguel de Jesus Lopez Alonso.

Notă: Baschetbalistele Clubului Sportiv Municipal Târgoviște au sărbătorit-o după meci pe Tunde Kilin, care a împlinit 27 de ani. Li s-au alăturat Monika Brosovszki Boriga și Anamaria Vîrjoghe. La mulți ani, Tunde!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here