Victorie frumoasă la baschet! CSM Târgoviște luptă onorabil în situație de criză permanentă

728

Calificată fără emoții în Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Feminin, CSM Târgoviște ocupă un onorant loc 4, ținând cont de interdicțiile severe care continuă să persiste la nivelul transferurilor și de faptul că se bazează numai pe românce. În condiții speciale a fost obținut și succesul cu Olimpia Brașov (72-69), Cătălin Tănase rulând doar șase jucătoare, printre ele veteranele Larisa Toma (45 de ani) și Ancuța Stoenescu (40 de ani). S-a jucat sub semnul echilibrului până la ultima aruncare, balanța victoriei pendulând dintr-o parte în alta. Au fost și momente tensionate, cu nemulțumiri legate de arbitraj pe ambele bănci, Dan Calancea solicitând în câteva rânduri retragerea echipei de pe parchet, fără a fi luat în seamă de propriile jucătoare. Nu foarte numeroasă, aproximativ 300 de persoane, asistența s-a dezmorțit puțin abia pe final, pentru a aplauda în picioare o victorie importantă a favoritelor. Dacă nu vor fi efectuate transferuri, iar șansele sunt infime, e greu de crezut că CSM Târgoviște va reuși să se mențină în primele patru echipe din baschetul feminin românesc.

Sacrificiu până la epuizare!

Oficialii târgovișteni s-au bucurat reținut după succesul cu Brașov, conștienți că traseul din faza a doua a sezonului regulat va fi unul plin de greutăți. Sacrificiul până la epuizare al jucătoarelor a adus victoria cu Olimpia, pe evoluții impresionante la Gabi Irimia și Alina Chivu, care mențin un ritm bun, în ciuda faptului că nici măcar antrenamentele nu le pot susține corespunzător. Numărul insuficient de jucătoare afectează până și procesul de pregătire, banca tehnică apelând de multe ori la baschetbaliștii juniori, ca parteneri de antrenament. Din păcate, motivarea Curții de Apel București în Dosarul Dikeoulakos se lasă așteptată, iar zilele din clepsidra ce indică perioada de transferuri se scurg repede. Chiar și în condiții de criză permanentă, echipa de baschet a Clubului Sportiv Municipal ocupă același loc (4) ca cea de volei, chit că formația lui Dragan Nesic transferă jucătoare de talie internațională, cu trofee câștigate la nivel continental și mondial. Cât despre cheltuieli, sunt cel puțin triple la echipa de volei.

CSM Târgoviște – Olimpia Brașov 72-69 (17-18, 20-20, 17-13, 18-18)

CSM Târgoviște: A. Chivu 23 (2), G. Irimia 19 (2), A. Stoenescu 12 (1), A. Ghiță 8, D. Tănase 6, L. Toma 4. Antrenor: Cătălin Tănase.

Olimpia Brașov: E. Armanu 19 (3), B. Pesovic 15 (3), B. Lou 11, C. Williams 8, N. Zubac 7 (1), T. Dumitru 4, B. Voica 3 (1), R. Filip 2, A. Al Ash Hab. Antrenor: Dan Calancea.

Foto: CSM Târgoviște

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here