Vi s-a pus pe Gigi Ionescu? ,,Praful să se aleagă de mine… suntem niște oameni corecți!”

2154

SportImpact.ro vă propune la ceas de noapte povestea unui meci de Liga 5-a, Seria Vest, Viitorul Odobești – Viitorul Găești. De fapt, e doar un capitol, pentru că personajele noastre au vorbit mult, foarte mult, încât ar trebui să scriem trei zile și trei nopți numai despre acest joc. Personaje reale, pe numele lor Constantin Paraschiv, zis și Șorici (președinte la Odobești), Florin Popescu, zis și Friț (președinte la Găești), Alexandru Mălău (arbitrul partidei) și Gigi Ionescu (secretar al Comisiei de Competiții și Disciplină). Vom reda câteva fragmente din declarațiile domnilor vorbitori, fără a comenta pentru moment. Doar declarații, pentru a realiza cam ce fapte „mărețe” se petrec prin fotbalul „monarhic” condus de Majestatea Sa Regele Tudor Emil.

Costică „Șorici”

„I-am trimis o cerere de amânare a contestației lui Cristi Catană, dar nu s-a ținut cont de ea. Nea Gigi Ionescu a sunat arbitrii să nu mai vină la ședință, că s-a amânat, apoi i-a mai sunat o dată să vină de urgență și i-a amenințat, să recunoască ce vrea el, le-a pus sula în coaste. La Vișina știam de două săptămâni că e observator Gigi Ionescu. E o mare măgărie acolo. Nu se poate să faci așa ceva, pentru că nu am votat acea persoană la alegerile AJF. Nu aveam cum să susțin o asemenea persoană. Au câștigat alegerile cu echipe care au terenuri de 30 pe 30, cu bălării pe ele și care bat arbitrii. Vi se pare normal ca oameni din comisii să le plătească unor echipe contestațiile? Sau vi se pare normal să înscrii în Onoare o echipă care nu a promovat, ca Străoști? Cristi Catană a înscris-o”.

„Friț” Popescu

,,Odobești a avut trei jucători pe fals de la Titu, însă eu am făcut contestație pe Gică Paraschiv, de la Mătăsaru, cu numărul 14, dar pe foaie era trecut Ene Nicolae. L-am chemat la contestație, el bea bere după meci, dar nu s-a prezentat. Arbitrul Alexandru Mălău nu a vrut să încheie foaia în prezența mea, pentru că nu a venit niciun jucător. Pot să jur în biserică. În urma mea, s-a prezentat la contestație un alt jucător, de 17 ani, și nu Gică. După meci, Șorici ăsta mi-a propus să trecem în foaie 3-2 pentru ei, în loc de 9-4, că a mai făcut treaba asta și cu Picior de Munte. Că îmi dă și două lăzi de bere, 4 milioane, dar să nu-l mai contest. M-am întâlnit cu sponsorul, mi-a dat bani, și am plătit contestația, am și chitanță. Am patru jucători din București, care au mers după meci la o cârciumă din Odobești, chiar la ăla de se ocupa cu echipa. A venit și arbitrul, care le-a propus să se facă contestație pe unul dintre ei, ca să pierdem meciul. Nu e normal să mă amenințe arbitrul când am ieșit de la comisie, că are niște colegi care mă vor face de comandă, că îmi demonstrează el că băieții de la București vor pleca de la echipă și că eu sunt pe mână cu Vișina. El a avut o legătură și a luat ceva de la Odobești. Mi s-au propus bani să renunț la contestație și să mușamalizăm scorul. Asta e mafia în fotbal. Eu n-am nicio legătură cu Gigi Ionescu și cu nimeni din AJF”.

Alexandru Mălău

„M-a sunat nea Gigi Ionescu la 2, să nu mă prezint la 4, că nu se ține ședința. Mi-a zis că am timp să mă gândesc până săptămâna viitoare și să vin să-i spun ce trebuie. Apoi m-a sunat iar, la 4 fără 5, să vin de urgență că se judecă. Am ajuns, dar băieții erau deja înăuntru. Au fost niște influențe acolo, iar Friț ăla de la Găești a făcut contestația pe final, la ordin. Să lase oamenii competenți să judece cazurile astea. S-a făcut contestație către un jucător, schimbat în minutul 55, iar antrenorul de la Găești nu a comunicat absolut nimic atunci. Omul a plecat acasă, dar l-a contestat la final. Ia-l de unde nu-i? Până la urmă, jucătorul a venit frumos, i-am făcut poză, dar în lipsa antrenorului de la Găești, care a plecat. Se plângea pe holuri la AJF că nu-i mai dă patronul bani, dacă nu câștigă și el. Păi de ce nu câștigă pe teren, dacă are valoare? El s-a retras, a revenit, iar s-a retras, iar a revenit, de vrei trei ori. I-au plătit alții baremurile de arbitraj, să nu se retragă, se știe foarte bine cine. După aia și-au recuperat banii. Și contestația asta i-a plătit-o cineva de acolo, el știa de luni că va câștiga contestația”.

Gigi Ionescu

„Constantin Paraschiv e lipsit de bun simț. Iar solicitarea de amânare dacă o face, trebuie neapărat aprobată? Noi suntem niște oameni corecți. L-am sunat pe Alexandru Mălău să nu vină la ședință, apoi s-a întâmplat o situație și a trebuit să revenim din nou. Și nu l-am sunat la 4 fără 5, ci la 3 și 25. Iar dacă eu am dat vreun ban pentru contestație lui Friț, praful să se aleagă de mine”.

P.S.1. Septimiu Burtescu a fost validat ca președinte al Comisiei Județene de Arbitri Dâmbovița, iar Cristian Catană ca secretar al Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. Să fie într-un ceas bun! Doar că la ședința arbitrilor a fost furtună, cu Petruța Iugulescu tunând și fulgerând.

P.S.2. CCD, fără președintele Vasile Stroe la ședință, a menținut rezultatul din  teren în speța Recolta Gura Șuții – Olimpicii Ulmi (1-2).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here