Vali „Mortu” iese cu un comunicat exploziv! Arbitrul Adrian Ioniță alunecă pe gheața regulamentului

3755

Am crezut că meciul FC Brezoaele – Olimpicii Ulmi (2-0), din ultima etapă a Ligii a 4-a, se va opri la un singur subiect scandalos, provocat arbitrul Nicu Hâncianu. Pe care l-a apucat dorul de casă după meciul de juniori și dus a fost. Așa că au rămas să arbitreze în doi, adică neregulamentar, Adrian Ioniță și Alex Negoiță. Devenit rapid „vedetă” printre „fluierașii” dâmbovițeni, Adi Ioniță a cam făcut-o și el de oaie. „Arbitrajul a fost foarte slab. Același arbitru a fost la tușă sezonul trecut la un alt meci cu cântec, Petrești – Brezoaele, al cărui rezultat final a dus la retrogradarea echipei din Pucioasa de la Liga a 4-a”, a reclamat Vali Dan (foto), delegatul lui „Olympiacos”. Care propune o poveste interesantă, ce naște un alt scandal pe meciul Brezoaele – Ulmi, dar și în fotbalul mocirlos peste care Tudor Emil domnește de aproape trei decenii.

Comunicatul transmis de Vali Dan, delegatul de la Ulmi

Oficialul de la Ulmi s-a adresat miercuri, 29 noiembrie, cu un memoriu către AJF – CCD Dâmbovița, însă fără efect, de vreme ce Comisia de Competiții și Disciplină a menținut rezultatul din teren, 2-0 pentru Brezoaele. „În pauza dintre reprize, Dan Vasile, delegatul celor de la Olimpicii Ulmi, a anunțat pe arbitrul partidei, Ioniță Adrian, că vrea să facă contestație pentru substituire pe jucătorii cu nr. 13, Raicu Adrian, cu nr. 22, Sandu Florin și cu nr. 20, Dobre Robert. A completat în raportul de joc contestația, iar delegatul celor de la Brezoaele a fost chemat de arbitru și a semnat de luare la cunoștință. Jucătorii mai sus menționați nu au completat în raportul de arbitraj datele personale și nici nu au semnat, cum ar fi fost regulamentar, conform art. 50.2 a din ROAF. Repriza a 2-a a început, iar Dan Vasile i-a comunicat observatorului partidei Stoica Gheorghe acest fapt (nu a fost în cabina arbitrilor la pauză). La terminarea partidei, nici legitimațiile celor 3 nu au fost reținute de arbitru, cum ar fi fost normal. Conform art. 26.4 din ROAF, întrucât jucătorii nu au completat datele personale și nu au semnat, sunt considerați vinovați de substituire, iar meciul se omologhează cu 3-0 pentru Olimpicii Ulmi. Am concluzionat aceasta, deoarece dumneavoastră CCD Dâmbovița ați judecat cazul dintre Petrești și FC Brezoaele, din etapa 33 din 03.06.2017, în care Petrești a contestat pentru substituire pe jucătorul Floris Florea, de la Brezoaele. Verdictul s-a amânat după terminarea campionatului, iar jucătorul Floris Florea a plecat din țară, la muncă, pentru 5 săptămâni. Deși arbitrul Denisa Comănoiu a făcut fotografie cu jucătorul, pe care v-a prezentat-o și toată lumea știa că el joacă de o viață la Brezoaele, dumneavoastră ați decis ca Petrești să câștige meciul, conform art. 26.4. El nu a îndeplinit una din condiții (prezentarea în fața comisiei), așa cum nici cei trei jucători de la Brezoaele pe care i-am contestat noi, nu au îndeplinit o condiție (să-și scrie datele și să semneze în raportul de arbitraj). Dacă vă amintiți, după această decizie a retrogradat Pucioasa în locul celor de la Petrești. Deoarece sunteți cam aceeași comisie ca acum 5 luni, vă rugăm să ne comunicați în scris, de ce ați luat decizii diferite pentru aceeași abatere. ”nemo legem ignorare censetur” (necunoașterea legii nu te absolvă de răspundere), în caz că vreți să ne motivați că jucătorii și delegatul de la Brezoaele nu știau că trebuie să-și completeze datele personale în raport și să le semneze”.

Circăreală girată de Tudor Emil și Ioan Negoescu

Din informațiile noastre, arbitrul Adrian Ioniță ar fi apelat la proba foto. În schimb, jucătorii contestați nu și-au completat datele personale în raport și nici nu le-au fost reținute legitimațiile! Adrian Ioniță se numără printre puținii arbitri care au renunțat la cererea de indisponibilitate, moment din care a devenit un „proscris” pentru colegi. Să mai spunem că jucătorii contestați s-au prezentat în fața comisiei, doar că nu și-au trecut și datele în raportul de arbitraj, așa cum obligă regulamentul. O situație ciudată, pe care „centralul” Adi Ioniță a complicat-o, în loc să o lumineze. Din păcate, cam acesta este nivelul de pregătire al celor care au ajuns să arbitreze la nivelul Ligii a 4-a, iar urmările se văd. Protestul arbitrilor este și o formă de nemultumire la adresa celor care girează această circăreală, Tudor Emil și Ioan Negoescu. Pentru schimbare s-a exprimat și Cosmin Toboșaru, unul dintre cei mai respectați antrenori de copii și juniori din județ, în ediția de luni a emisiunii Sport Show, de la Columna TV. „6-8, maxim 10 ani poți ocupa o funcție, apoi intervine plafonarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here