V-ați p… pe voi! Șmecherii care au îngropat CSM Târgoviște sunt paralizați de frică

2855

Nu voi uita niciodată mesajul arborat în Sala Sporturilor, în 2014, pe un banner uriaș, la un meci de volei dintre CSM Târgoviște și CSM București. Un mesaj adresat echipei adverse, dar care, de fapt, divulga gândirea deviantă a celor care l-au conceput. Un amestec grețos de ură, golănie și inconștiență, care a întors pe dos stomacul oamenilor de bună credință. „A fost un banner pus de suporteri, iar dacă a lezat pe cineva, înseamnă că persoana respectivă nu are imaginație. Cui îi place să dezgroape morții, să se ducă la medicină legală, că s-ar putea să aibă succes. Eu mă uit în oglindă și râde la mine, la alții se sparge”, comenta plin de sine un distins domn, pe atunci primar de Târgoviște. Violența mesajului mă urmărește și acum, e cel mai jenant moment trăit ca jurnalist. A fost momentul în care am scanat prospectiv și am pus diagnosticul corect: sportul târgoviștean intra în metastază. Unii nu s-au p… pe voi, mai degrabă s-au p… pe ei! Iar amenda atrasă, 29.000 de lei, au plătit-o sportivii și antrenorii din acel moment, că de, trebuia să o facă cineva.

Din lei paralei, acum mielușei!

Între timp, jetul de urină și-a schimbat traiectoria și stropește acum în direcția celor care l-au declanșat. Puterea e trecătoare, iar unele lucruri nu se uită niciodată. Atunci când îți faci un scop în viață din a distruge, a umili și a aduna averi prin orice mijloace, riști să-ți fracturezi aripile și să aterizezi cu fundul în ciulini. Brusc, leul devine mielușel și se plânge că e lovit de soartă, că lumea e rea. Că Tribunalul București a judecat strâmb, obligând CSM Târgoviște să-i plătească fostului antrenor al echipei de baschet, George Dikeoulakos, peste 11 miliarde lei vechi. Sau că Tribunal de Arbitraj Baschetbalistic de la Geneva are ceva cu gruparea târgovișteană, pe care o hărțuiește cu sancțiuni. Toate instituțiile, spiritele rele și jurnaliștii pseudo retarzi s-au pus pe capul bieților patroni și președinți peste cluburi finanțate de târgovișteni, cărora le-au tremurat mâinile pe bănuții publici, încât le-au scăpat printre degete un prejudiciu de vreo 13 miliarde.

FIBA impune termene de plată! Primul e fixat pentru 31 martie!

După motivarea detaliată a Tribunalului București, de unde reiese în mod clar cine se face vinovat pentru îndepărtarea abuzivă a lui Dikeoulakos, s-a mai trezit și Federația Internațională de Baschet să someze clubul târgoviștean. La FIBA apare o datorie de 103.750 de euro, din care s-au achitat 30.250 de euro, astfel că ar mai fi de plată 73.500 de euro. Șmecherii târgului nu au vrut să-i plătească grecului 73.500 de euro, cum au stabilit instanțele sportive, iar acum vor trebui să returneze aproximativ 240.000 de euro, după cum s-au pronunțat instanțele civile. Iar dacă până pe 31 martie 2019 nu se va plăti o primă tranșă de 44.500 de euro, FIBA va impune o amendă de 30.000 de franci elvețieni. Implementarea unui plan de plată presupune și alte termene impuse, dar și un avantaj. „După plata integrală a primei tranșe, FIBA va acorda ridicarea condiționată a interdicției, permițând clubului să înregistreze noi jucători”. Numai că! „O eșuare în a se conforma cu orice tranșă ulterioară eliberării provizorie a interdicției va fi urmată automat de o reintegrare a interdicției și o amendă de 50.000 CHF asupra pârâtului”.

Se implică primarul Cristian Stan, singurul care poate să mai salveze CSM Târgoviște!

Subiectul a fost dezbătut luni seară în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV, însă niciunul dintre cei implicați nu a acceptat să intre într-o conversație telefonică. Singurul care a răspuns deschis întrebărilor a fost primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan. „Dacă acea hotărâre rămâne definitivă și dacă Apelul pe care îl va formula Clubul Sportiv Municipal va fi respins, va trebui găsită o soluție de plată. Și, bineînțeles, această plată reprezintă un prejudiciu pentru CSM și, indirect, pentru Primăria Municipiului Târgoviște. Împrejurarea că acel contract pe care s-a judecat era sau nu semnat de reprezentantul legal al clubului poate face cel mult obiectul unei acțiuni de natură penală. Este o situație delicată, iar marți vom avea o discuție legată de aceste subiecte și vom vedea ce decizie vom lua. Adică îmi voi pune și eu experiența juridică la dispoziția clubului, chiar dacă această situație nu a fost generată de Primăria Municipiului Târgoviște. Soluții trebuie identificate și prejudiciul trebuie recuperat”.

Romeo Rață: „Vinovați sunt Iugulescu și Dobă!”

„Vinovați sunt Iugulescu și Dobă! Ciprian Iugulescu impunea jucătoare la baschet, iar antrenorul Florin Nini executa fără comentarii. Iugulescu are 240.000 de euro să plătească prejudiciul constatat, ia bani frumoși la punct câștigat ca director sportiv la Chindia. Omul a muncit, a fost un arbitru performant, maxim de Liga a 3-a, la fel și observator. Pe el la baschet nu-l cunoaștea nimeni, dacă nu era Marius Dobă, finul lui Horia Păun, președintele Federației Române de Baschet. Și nici la fotbal nu-l cunoaștea nimeni, până să ajungă Ion Crăciunescu la Chindia. Nu e în stare să facă o schimbare, iar dacă băteam la Cluj, pierdeam meciul la masa verde. Oricum nu va păți nimic, pentru că are spate. Să nu vă mire dacă aflați că persoanele implicate și-au înstrăinat bunurile, au divorțat amiabil, astfel încât un eventual prejudiciu să nu le afecteze prea tare averile”, a oferit dezvăluiri incredibile, în același cadru televizat, fostul fotbalist Romeo Rață, acum om de afaceri și un apropiat al celor care au condus Clubul Sportiv Municipal Târgoviște. Intervine acum întrebarea: Iugulescu îi impune jucători și lui Viorel Moldovan, la Chindia? Să sperăm că nu, altfel șansele la promovare sunt foarte mici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here