Una scriu în raport și alta declară! Dorin Nistor și Mihai Motan sunt datori cu niște răspunsuri

1259

Mihai Motan, arbitrul partidei derby de la Liga a 4-a, Recolta Gura Șuții – Gloria Cornești (2-2), care a decis practic campioana și echipa ce va reprezenta județul la barajul de promovare în eșalonul trei, si observatorul Dorin Nistor, au declarat că l-au notat în raport cu cartonaș galben pe Alin Neguț, jucătorul cu numărul 15 de la oaspeți. Ei bine, o persoană care a dorit ca adevărul să fie cunoscut, ne-a permis să parcurgem rapoartele întocmite de cei doi, nu și să le facem publice. Atenție, atât Motan, cât și Nistor, au notat că a fost avertizat jucătorul cu numărul 5, Adrian Micu, și nu cel cu numărul 15, așa cum a văzut un stadion întreg, dar și aproape 20.000 de oameni care au vizionat meciul transmis de site-ul InfoDambovita. Deranjant e că cei doi nu au fost prezenți la judecarea cazului, de către Comisia de Competiții și Disciplină, însă este obligatoriu să nu lipsească luni, când speța va fi supusă spre analiza Comisiei de Apel. Campioana județului, ediția 2018-2019, va fi decisă, teoretic, de Georgică Bratu, Bebiță Istrate și Nelu Năsăudeanu. Practic, decizia îi aparține, așa cum știu toți cei din fenomenul fotbalistic județean, președintelui Tudor Emil.

Un caz urât, care se va termina urât!

Atât Nelu Radu, finanțatorul Gloriei Cornești, cât și Titel Dinu, primarul de la Gura Șuții, au promis dezvăluiri grele, în cazul unui verdict nefavorabil. Dacă Nelu a amenințat că va spune tot ce știe despre șeful AJF și membrii CCD, începând cu anii 90, Titel s-a mișcat mai repede, dovadă că președintele grupării din Gura Șuții a formulat plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, împotriva membrilor CCD, Gică Stoica, Gigi Iordache și Gigi Ionescu. În opinia noastră, principalii vinovați sunt cei care au notat greșit în raportul de arbitraj numele jucătorului de la Cornești, sancționat cu cartonaș galben. Nu am înțeles dacă a fost o neglijență sau o intenție, un fapt premeditat. În ciuda insistențelor noastre, Motan și Nistor nu au mai putut fi contactați telefonic. Ambii oficiază meciuri atât la nivel județean, cât și divizionar.

Transmisiunea online, aur pentru Cornești!

Ne susținem poziția că CCD avea competență de judecată, numai dacă eroarea arbitrului a fost constatată și confirmată în scris de Comisia Județeană de Arbitri, așa cum stipulează art. 64.2 și art. 90.3.b din Regulamentul Disciplinar. Sună logic ca forul cu expertiză pe arbitraj să ofere un verdict pe subiect și nu membrii CCD, unde ar trebui să apară numai juriști. Să nu vă mire dacă se va ajunge la un paradox, ca Recolta Gura Șuții să piardă în plan sportiv, dar să câștige pe cale civilă războiul cu membrii CCD. Moral, dreptatea este în tabăra echipei din Cornești. Regulamentar, tot cam acolo. Dar, există și un dar, delegatul Gloriei și-a exprimat în scris acordul peste cele notate de arbitrul Motan în raport. Cert este că, dacă nu ar fi existat filmarea colegilor de la InfoDâmbovița, numindu-l aici ca șef de producție pe Costinel Neagu, alături de care am comentat meciul, echipa lui Nelu Radu ar fi pierdut cu certitudine la masa verde partida cu Roberto Ziduri (4-1).

Foto Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here