Un senior al sportului dâmbovițean! Gheorghe Tzitzeclis introduce înotul în colecția de medalii de la CSM Târgoviște

1676

Puțini au reușit în sportul dâmbovițean să-și lase amprenta pe două discipline olimpice ca antrenor, așa cum o face Gheorghe Teofil Tzitzeclis. După ce a activat ca tehnician în fotbal, chiar și la feminin, cel mai longeviv director al Clubului Sportiv Școlar Târgoviște s-a reprofilat pe înot. Dimineața pleacă la școală, la Titu, cu microbuzul, iar după-amiaza vine la bazin, unde lucrează alături de copiii de la Clubul Sportiv Municipal și Palatul Copiilor Târgoviște. Chiar dacă a împlinit 63 de ani încă din aprilie, Georgică Tzitzeclis nu pare să obosească, mergând alături de micuții sportivi la concursuri și în cantonamente, iar rezultatele au început să apară.

Are mulți copii talentați

CSM Târgoviște a ocupat un onorant loc 6 (144 puncte), dintre cele 22 de cluburi de înot prezente la Cupa Moș Hyperion de la Brașov. Performerul delegației a fost Nikita Jitaru, dublu medaliat cu bronz în probele de 50 m bras și 50 m fluture. Nikita a mai urcat de două ori pe podium, obținând medalia de argint cu ștafeta 4×50 m liber (au mai făcut parte David Gîdiuță, Maria Bunescu, Ștefania Mirea)) și medalia de bronz cu ștafeta 4×50 m mixt (David Gîdiuță, Cristina Mătușescu, Clara Predoiu). O medalie la individual a obținut și Ștefania Mirea, bronz la 50 m liber. Numeroase clasări în primii 10 pe probe au mai reușit Maria Despa, Clara Predoiu, Cristina Mătușescu, Alexandra Gheorghe, Andreea Bobeică, Bianca Șargu, Ștefania Dinu, Maria Bunescu, David Gîdiuță, Tudor Simion, lotul Clubului Sportiv Municipal Târgoviște fiind completat de Sânziana Matei și Andrei Șargu.

Are sportivi și în Franța

La CSM Târgoviște s-au format sportivi care evoluează și la concursuri din alte țări, cum este Alice Pîrvu (10 ani). Legitimată la Club Natation Canton Bolbec, a urcat de șase ori pe podium la ultima competiție unde a fost prezentă. Prestații apreciate la concursuri naționale au avut și alți sportivi dâmbovițeni, numindu-i aici pe Luca Vătavu, Vlad Constantinescu, Cătălin Grigoroi sau Călin Fleancu, prezenți alături de clubul Contratimp la Campionatul Național de Poliatlon al copiilor, desfășurat la Pitești (antrenori Anca Pătrășcoiu, Octavian Postolache, Cristina Rachieru, Flavia Comărniceanu). Li se alătură Ana Maria Zamă, Luana Bobeică, Luca Zoie și Matei Beoca, de la Renovatio (antrenor Felix Stănescu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here