Un internațional de juniori din Republica Moldova urcă Dealul Patranei! Agachi vrea să promoveze cu Pucioasa în Liga 2

4602

FC Pucioasa se întărește pentru noul sezon, unul în care obiectivul echipei pregătite de Cristi Bălașa este promovarea în liga secundă. Printre jucătorii transferați se numără și Sebastian Agachi, un portar de perspectivă, care a ajuns la echipa dâmbovițeană de la Academia „Gheorghe Hagi”. Portarul de 18 ani este din Republica Moldova, îmbrăcând tricoul naționalei U18 de trei ori, iar la U19 a fost selecționat de două ori. Agachi consideră că transferul la Pucioasa îl poate ajuta să se dezvolte, iar în viitor să ajungă la o echipă mai puternică din România.

Rep: Sebastian, care este nivelul fotbalului din Moldova?

– În Moldova, pot spune că fotbalul este destul de dezvoltat, chiar dacă vorbim de o țară mică. Am avut o bază bună de formare la juniori la Academia Zimbru Chișinău, iar aceasta m-a ajutat să ajung la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi” și acum la ASFC Pucioasa.

Rep: Consideri că fotbalul din România este la un nivel mai bun decât cel din Moldova?

– Da, fotbalul din România e mai dezvoltat decât în Moldova, dar fotbalul de la mine din țară e în dezvoltare și din punctul meu de vedere, e un lucru foarte bun.

Rep: Ce te-a determinat să alegi transferul la Pucioasa?

– În primul rând, am ales Pucioasa pentru că are un plan bine stabilit, adică de a promova în Liga a 2-a, iar pentru mine personal experiența de juca în Liga a 3-a la nivel de seniori. În al doilea rând, am ales Pucioasa pentru că este aici și domnul Cristian Bălașa, care a fost antrenor la Viitorul și ce am învățat la Academie o să pot să dezvolt în continuare aici.

Rep: Cum decurge adaptarea la noua ta echipă?

– E ceva nou pentru mine, echipă  nouă, oraș nou, colegi noi, dar deja pot spune că m-am integrat cu ajutorul coechipierilor, antrenorului și domnului președinte al clubului, cărora le mulțumesc pentru așa o primire călduroasă!

Rep: Ce obiective ți-ai propus la Pucioasa?

– Pentru mine, obiectivele colective sunt cele mai importante, dar ca obiective personale, sunt de a juca cât mai multe meciuri și de a nu primi gol, pentru că acest lucru e cel mai important pentru orice portar. Sper să nu dezamăgesc aici.

Rep: Ce informații ai despre fotbalul dâmbovițean?

– Știu că cea mai bună echipă din județ este Chindia, care a pierdut promovarea în Liga 1 la baraj și sunt alte două echipe la nivelul Ligii a 3-a: Pucioasa și Moreni.

Rep: Poate reprezenta Pucioasa o rampă de lansare către o echipă mai mare din țară?

– Pucioasa poate să mă ajute să ajung la o echipă mai puternică din România, dar totul depinde de mine și sper că prin ambiție să ajung cât mai sus, pentru că orice jucător își dorește acest lucru.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here