Transferuri falimentare, lipsă de experiență, de reacție, staff modest! Chindia nu s-a prăbușit întâmplător

1349

Chindia s-a descurcat onorabil ca nou promovată în prima parte a sezonului, când s-a bazat în mare parte pe lotul care a făcut saltul către Liga 1. Până în iarnă lucrurile au stat decent, după care s-a văzut lipsa de experiență la nivel mare a conducerii executive, dar și dispariția de ani buni din prim planul fotbalului românesc a antrenorului Viorel Moldovan. Fără contacte solide la nivelul impresarilor, fără un scouting performant, fără o strategie de marketing și cu eticheta de echipă mică în meciurile importante, în care arbitrajul a avut o mare greutate, Chindia s-a prăbușit în play-out. Abia acum vine adevăratul motiv al decăderii: transferurile falimentare din iarnă!

Moldovan a deschis și întreținut un conflict mocnit cu jucătorii locali!

Chindia s-a despărțit, din diverse motive, de Burlacu, Leca, Dudea, Voduț, Dumiter sau Neciu, în schimb i-a adus pe Dangubic, Diallo, Berisha, Corbu, Piftor și Barbu, însă niciunul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Și nici Ivancic, un alt transfer dezastruos. Asta, în condițiile în care Viorel Moldovan a deschis și întreținut un conflict mocnit cu jucătorii locali, dar și un război psihologic cu golgheterul echipei, Cristi Cherchez. Practic, Chindia a rămas fără un lider de imagine, fără un lider la nivelul vestiarului și chiar pe teren, în condițiile unor transferuri indiscutabil neinspirate. Alcătuirea deficitară a lotului a favorizat formarea mai multor tabere în vestiar, cu câteva episoade tensionate între jucători.

Ghergu avea nevoie de o echipă laser de colaboratori!

Din păcate, nici staff-ul executiv nu a fost unul valoros, clubul fiind închis unor oameni competenți, și ne referim aici la nume grele din fenomen. În tot acest timp, asociații au oferit credit total celor mandatați, o poziție de maximă eleganță, nu și de eficiență. Marcel Ghergu nu a reprezentat o alegerea rea pentru postul de președinte. A muncit ca un nebun, încercând să acopere mai multe posturi și activități din club. Era mai indicat să-și alcătuiască o echipă laser de colaboratori, iar el să se focuseze strict pe sarcinile unui manager, iar rezultatele ar fi fost, cu siguranță, altele. Analiza va continua cu noi episoade studiate.

Foto Facebook: FC Voluntari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here