Tic-tac! 4 minute chinuitoare la conferința de presă organizată de CSM Târgoviște

1497

Spre deosebire de conducătorii Chindiei, care nu au făcut aproape nimic să promoveze meciul de sâmbătă, cu Pandurii Tg. Jiu (ora 12.30), cei de la CSM Târgoviște au depus eforturi vizibile să aducă oameni la sală, în aceeași zi, pentru cuplajul baschet – volei. La baschet chiar e un meci mișto, contra campioanei și rivalei Sepsi Sf. Gheorghe (ora 16.30), dar și partida de volei merită urmărită (ora 19.00), adversar Agroland Timișoara, o echipă care s-a ținut scai etapa trecută de Blaj, în toate seturile (26, 20, 20).

Conferință… cât rulează o melodie

Șefii CSM-ului au încercat să promoveze cuplajul sub diverse forme, au organizat chiar și o conferință de presă, susținută de președintele interimar Cristi Savu și de căpitanii celor două echipe, Ancuța Stoenescu, respectiv Diana Calotă. Conferință care a durat numai 4 minute, cam cât rulează o melodie. Șocant! Penibil chiar!

Sâmbătă plină de meciuri tari

Dezbinați și în dispute penale, jurnaliștii locali se boicotează unii pe ceilalți. Și totuși, la conferința de vineri au fost prezenți câțiva, unii dintre ei cu profil sportiv. Dar nu au părut interesați de eveniment, de vreme ce nu au întrebat nimic. Chindia e cu mult mai atractivă, poate și derby-ul dâmbovițean de Liga a 3-a, FC Pucioasa – Flacăra Moreni (ora 14.00), însă va fi public și la cuplaj. Probabil 1.000 de oameni la meciul de baschet și pe jumătate la cel de volei.

Gazde timide, jurnaliști dezinteresați

Sincer, nici organizatorii nu au fost inspirați în alegerea distribuției de la prezidiu. Cristi, Ancuța și Diana vorbesc curățel, dar sec, puțin, era nevoie de un orator la butoane. Tot la fel de adevărat e că sezoanele trecute, jurnaliștii abia așteptau conferințele de presă ale CSM, unde produceau spectacol, erau incomozi, iscoditori. Ca idee, ne așteptam să întrebe despre Dosarul Dikeoulakos, pentru că vineri a fost repus pe tapet la Tribunalul București. Din informațiile noastre, dosarul nu s-a prescris, iar pronunțarea s-a amânat pentru începutul lunii decembrie. Cum să se prescrie, câtă vreme unii au recunoscut prin documente că există obligații de plată ori chiar au virat bani în contul antrenorului grec, reprezentând drepturi salariale restante?

Fără presă, nici sportul nu e prea vizibil

Jurnaliștii ajung tot mai rar la evenimentele sportive care se desfășoară la nivelul județului, pentru că practică această meserie mai degrabă din pasiune. Cei mai mulți au optat pentru alte joburi, unde au un venit stabil, astfel că activitatea de presă o fac în timpul liber. Care timp liber trebuie dedicat și altor lucruri. Câtă vreme nu au siguranța zilei din presă, jurnaliștii nu mai pot fi așa de performanți cum și-ar dori cluburile sau chiar publicul cititor. Presa sportivă dâmbovițeană a ajuns într-un moment delicat. Chiar dacă a crescut numărul site-urile care abordează teme sportive, calitatea informației a scăzut dramatic. Toți au pretenții de la jurnaliști, însă jurnaliștii nu prea mai sunt jurnaliști. Nu pot trăi din pasiuni. Scăzând forța presei, scade și interesul ei pentru activitățile sportive, dovadă cele 4 minute chinuitoare, cât a durat conferința CSM-ului. Dar scade și interesul publicului pentru activitățile sportive locale, chit că intrarea este gratuită. Trist e că tot mai mulți dintre cei care prestează activități jurnalistice, au ajuns să facă presă pe banii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here