Show de nivel european, volei mai puțin! CSM Târgoviște s-a speriat de numele Galatasaray Istanbul

604

Gabi Boriga nu a făcut rabat de la nimic pentru a produce un spectacol sportiv de nivel european la meciul de volei dintre CSM Târgoviște și Galatasaray Istanbul. Având alături toată presa sportivă locală, fostul primar de municipiu și-a etalat forța organizatorică, pe alocuri copleșitoare. Un tip carismatic, care dă bine la mase, Boriga și-a atins obiectivul pe partea de show. I-a adus pe cei mai buni din țară la pupitru, oameni care știu să întrețină atmosfera la evenimente sportive, l-a chemat pentru imagine și pe Gică Popescu, a comandat echipamente speciale din străinătate, a închiriat suprafață de joc de la Constanța, a gândit la detaliu fiecare amănunt. Și i-a ieșit! Decontul s-a făcut din bani publici, dar publicul a plecat mulțumit de spectacolul primit. Obiectiv îndeplinit!

Klisura și Calotă au dat cu minus

Din păcate, echipa nu a reacționat pe măsura eforturilor depuse de Boriga și de autorități. CSM Târgoviște nu a condus nici măcar o dată pe parcursul meciului, chiar dacă s-a agățat de adversar în toate seturile, pierdute pe linie. A plăcut dăruirea echipei, care și-a arătat însă limitele. Asta și pentru că vedetele, spiker-ul Klisura și ridicătorul Calotă, au dezamăgit. Maia Colar făcea 15-20 de puncte lejer cu Galata, Sara a bifat doar 4. Iar Diana nu a fost capabilă să organizeze jocul echipei, parcă nu e coordonatorul care trebuie. Poate și antrenorului i-a lipsit curajul să intervină cu schimbări în anumite momente, amănunt speculat la conferința de presă de un coleg de breaslă, care l-a întrebat pe sârb dacă nu-i cam mare diferența între o echipă ca Lugoj și alta de cupe europene.

Cifre subțiri chiar și pentru Galata

Analizați statistica meciului, pentru că cifrele spun multe. Jocul a fost chiar modest pentru unul cu pretenții europene. Chiar dacă a bătut cu 3-0, Galata a jucat leșinat, parcă fără chef. Turcoaicele nu au atins nici măcar 45% ca procentaj reușit pe atac, e foarte puțin pentru o echipă cu pretenții la trofeu. CSM a avut doar 30% atacuri reușite și 43 de puncte produse. Cim Bom Bom a scos 64, în schimb a făcut multe greșeli, oferindu-ne 25 de puncte. Așa a revenit Târgoviște pe finalurile de set, pe cadourile adversarului, însă degeaba. Galatasaray nu a arătat ca o echipă de speriat. Are în lot numai două jucătoare străine, media de vârstă este de 24 de ani și jumătate (la CSM este de 26), iar bugetul de numai un milion de euro, după cum a recunoscut antrenorul Guneyligil. La CSM e tot pe acolo, poate ușor mai mic. În concluzie, dincolo mirosul fin de Europa, specific lui Gabi Boriga, echipa e cam ruptă în coate. S-a văzut și la Blaj, unde Volei Alba a dat de pământ, de parchet și de toți pereții cu echipa lui Valerijan, scor 3-0 (25-16, 25-16, 25-18).

CSM Târgoviște: T. Sredic 11, A. Trică 9, R. Buterez 8, A. Lakovic 4, S. Klisura 4, G. Bălae 3, R. Marciu 2, D. Calotă 2, M. Jeremic (l). Antrenor: Luka Valerijan.

Galatasaray: M. Boz 22, H. Baladin 13, A. Kalac 11, C. Jackson 10, C. Leys 8, G. Karadayi (l). Antrenor: Ataman Guneyligil.

Foto Facebook Gabriel Boriga

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here