Semnalul directorului Serviciului de Ambulanță Dâmbovița! „Din zece cazuri de persoane care vin din străinătate, două-trei ascund adevărul”

2327

„Să știți că oamenii nu sunt prea sinceri atunci când răspund întrebărilor noastre din chestionar. Unii se mai sperie de falsul în declarații și recunosc că au venit recent din străinătate, din zone afectate, însă alții ascund informații importante. Din zece cazuri de persoane care vin din alte țări, descoperim că două-trei ascund adevărul”, își exprimă îngrijorarea Gheorghe Mihail, directorul Serviciului de Ambulanță Dâmbovița. În aceste condiții, primii care se expun sunt cei din linia întâi, adică personalul medical. „La noi nu sunt cazuri depistate, nici la Ambulanță și nici la Spital, însă tot timpul fac apel, în mod repetat. ATENȚIE! ATENȚIE! ATENȚIE! Eu cred că la nivel național există un procent mic de infectare în rândul cadrelor medicale, pentru că nu respectă procedura corectă de dezechipare”, completează managerul SAD. Se vorbește tot mai des despre linia întâi în lupta contra pandemiei, iar primii care iau contact cu persoanele simptomatice sau asimptomatice sunt cei de pe ambulanțe, a căror poveste la nivel local o veți afla într-un articol viitor.

Cine sunt cele trei cadre medicale dâmbovițene infectate!

Ministerul Sănătății informează că din 812 cadre medicale infectate în România cu noul coronavirus, trei sunt din Dâmbovița. Cele mai multe provin din Suceava (429), peste jumătate, București (109), Hunedoara (35), Galați și Neamț (34). Evident că apare îngrijorarea, iar întrebarea vine logic. Cine sunt cei trei? Vorbim despre două asistente (din Titu și Produlești) și un ambulanțier (din Ciocănești – Urziceanca), care își desfășoară activitatea în unități medicale din București și Ilfov, ultimul fiind declarat vindecat. Practic, nu există niciun pozitiv la COVID-19 dintre cadrele medicale care activează în spitalele județului. Între timp, a apărut al treilea deces al unui dâmbovițean răpus de noul coronavirus, o femeie de 66 de ani din Corbii Mare, care făcea parte din focarul de infecție de la o clinică de dializă din București.

Sursa foto: incomod-media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here