Scandal uriaș la box, cu o decizie care l-a șocat pe campionul mondial Dorel Simion! „I-am scos din competiție pe arbitri”

2661

Boxul românesc este zguduit de un nou scandal, izbucnit în timpul Cupei României la juniori, competiție desfășurată săptămâna trecută la Pitești. Decizia arbitrilor după un meci pentru medalii, disputat în limitele categoriei 54 kg, între Fernando Panait (CSM Târgoviște) și Cosmin Ilie (CSM Craiova), a inflamat puternic spiritele la evenimentul pugilistic din Trivale, după ce ultimul a fost declarat câștigător pe nedrept, lucru recunoscut inclusiv de către fostul campion mondial și medaliat olimpic, Dorel Simion (foto), în prezent secretar general adjunct în cadrul Federației Române de Box. Peste 30 de antrenori au semnat un memoriu de nemulțumire la adresa arbitrajului, iar delegația Clubului Sportiv Târgoviște l-a retras din competiție, în semifinale, pe Laurențiu Nicolae (46 kg), în semn de protest.

Dorel Simion recunoaște eroarea arbitrilor

A fost, într-adevăr, o decizie eronată. Am avut la Pitești patru din cei cinci membri ai Comisiei Centrale a Arbitrilor, iar supervizorul competiției este chiar președintele. Am vizionat acel meci și s-a dovedit că a fost o eroare de arbitraj din partea unor trei arbitri. S-au luat măsurile necesare. I-am scos din competiție, i-am trimis acasă și i-am înlocuit cu alții. Din păcate, rezultatul a rămas cel stabilit de arbitri, pentru că AIBA nu permite ca o decizie să fie schimbată. Sunt om de box, sunt om de sport, și dacă ar fi existat cadrul regulamentar, aș fi schimbat decizia imediat, cu mare drag. Mi-a părut așa de rău pentru sportivul de la Târgoviște, pentru că a fost mai bun! Sportivul de la Craiova nu câștigase, a avut superioritate doar pe o repriză, prima, celelalte două au aparținut boxerului de la Târgoviște. Din păcate, la competiții apar mai mereu probleme de arbitraj, ăsta este adevărul”, s-a exprimat Dorel Simion.

„Nu-mi convine ce văd în arbitraj!”

„Văd ce se întâmplă și o să fac un raport către Federația Română de Box, către președinte, către Biroul Federal și o să analizăm lucrurile care s-au întâmplat aici. Nu-mi convine ce văd în arbitraj, îmi pare rău că s-a ajuns aici, însă nu cred că are nimeni niciun interes, a fost o eroare omenească. Sportivul în albastru (n.r. Fernando Panait) a avut un plus evident. Așa s-a și consemnat în procesul verbal, s-au luat măsurile de a-i trimite acasă pe arbitri și urmează să se analizeze cazul în Comisia Centrală a Arbitrilor. Sper să eliminăm această problemă și să redevenim ce am fost odată, cu generația de aur, cu Vaștag, Doroftei, Bute, Marian Simion”, a mai spus Dorel Simion. Arbitrii vizați și excluși din competiție se numesc Claudiu Filip, Alexandru Coneru și Ștefan Antal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here