S-a prăbușit varianta Mioveni, Chindia merge să joace la Ploiești! ,,Lupii” investighează sursa atacurilor lansate dinspre Târgoviște

2320

„Nu am avut nicio implicare în alegerea stadionului pe care se va juca. Mi s-au prezentat opțiunile, mi s-a spus că aici ar fi mai ieftin. Cel mai aproape ar fi fost la Ploiești, dar am înțeles că ar costa mai mult organizarea”, este declarația ce a schimbat o decizie controversată a conducerii clubului Chindia, de a susține meciurile din organizare proprie la Mioveni, în Liga 1. Distanța era destul de mare, peste 90 de kilometri, în timp ce până la Ploiești sunt mai puțin de 50, stadionul oferă condiții cu mult superioare, iar suporterilor dâmbovițeni le-ar fi mult mai ușor să ajungă pe „Ilie Oană”, decât dincolo de Pitești. Declarația a fost oferită de primarul Târgoviștei, Cristian Stan, în ediția de luni a emisiunii Sport Show, pe Columna TV. Am prezentat și noi câteva argumente în favoarea destinației Ploiești, cântărite atent de asociații Chindiei, care au solicitat explicații la nivel de club.

(Și) vicepreședintele Cătălin Furtună a cerut să se joace la Ploiești!

Lansată în premieră de primarul Cristian Stan, varianta Ploiești a fost susținută și de vicepreședintele Chindiei, Cătălin Furtună, în cadrul conferinței de presă organizată joi la prânz de PNL. „Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița au alocat foarte mulți bani pentru promovarea Chindiei în Liga 1 și nu înțeleg de ce, în ciuda acestui efort financiar, echipa e trimisă să joace la Mioveni, când se putea foarte bine juca mult mai aproape, la Ploiești?! Este foarte greu de ajuns la Mioveni, pentru că distanța e mare, de aproximativ 100 km. Nu înțeleg de ce domnul Ghergu a ales să ducă echipa la Mioveni?! Am fost eliminat din cadrul clubului, la fel și domnul Constantin Pehoiu (n.r. președinte al Senatului Universității Valahia), să nu aflăm ce se întâmplă și cum se procedează acolo. Nu am fost acceptați la Chindia de domnul Marcel Ghergu”. Încolțit din mai multe părți, președintele Ghergu a bătut în retragere și s-a reorientat rapid către Ploiești, după cum apare pe site-ul clubului (click aici). Alternativă pe care șeful Chindiei a eliminat-o din start săptămâna trecută, după cum s-a exprimat tot la Sport Show, pe Columna TV, invocând rivalitatea dintre suporterii celor două cluburi.

Pagina FC Chindia Târgoviște i-a măscărit constant pe fanii petroliști!

Suporterii târgovișteni și cei ploieșteni au avut relații civilizate, până în momentul în care ultimii au fost jigniți, în mod repetat, pe pagina de Facebook FC Chindia Târgoviște. „Lupii galbeni” au considerat că atacurile au fost lansate de către oficialii grupării târgoviștene, chit că pagina nu este administrată de club (există una oficială AFC Chindia Târgoviște), mai ales că aceștia nu au intervenit în niciun fel, nici cu scuze și nici cu lămuriri. De aici s-a creat o oarecare rivalitate, cu un mic incident consumat la meciul direct din returul campionatului, de la Târgoviște, când un fan petrolist a furat steagul unei brigăzi locale (Cavalerii Cetății), recuperat de un steward. Foarte duri, orgolioși, dar și răzbunători, suporterii ploieșteni investighează cine stă în spatele atacurilor. Pentru a avea liniște pe „Ilie Oană”, șefii Chindiei trebuie să-i convingă pe „lupi” că nu au legătură cu jignirile și ironiile deplasate transmise pe pagina FC Chindia Târgoviște. Vom reveni cu o bombă de presă, în care este vizat unul dintre conducătorii clubului de lângă Turn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here