Romică Ciobanu punctează interesant! „Mi-aș fi dorit să văd la Chindia un mijloc mai laborios”

1469

Meciul dintre Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești (0-0), disputat la finalul săptămânii trecute, a produs dezamăgire în rândul iubitorilor de fotbal. Suporterii s-au așteptat la un meci spectaculos, dar au primit în schimb un joc închis și o remiză urâtă, care a părut să mulțumească ambele formații. Invitat la ediția de luni a emisiunii Sport Show, de pe Columna TV, Romică Ciobanu, fost antrenor al Petrolului, dar și al unei grupe de juniori republicani de la Chindia, și-a spus părerea despre meciul disputat pe stadionul „Eugen Popescu”. Ciobanu se aștepta la un joc mai spectaculos, dar spune că ambele echipe au preferat unul mai prudent, pentru a proteja obiectivul promovării. În plus, fostul antrenor de la Petrolul nu crede că absența lui Marinescu a influențat foarte mult jocul formației ploieștene.

* „Am fost la meci, am venit cu inima deschisă, sunt destui care m-au întrebat cu cine țin și am spus că țin cu Chindia. Mă așteptam la mai mult din punct de vedere fotbalistic, doar pentru faptul că erau două echipe care am capabile să joace la firul ierbii, să construiască, cu o așezare tactică precisă, dar nu cu foarte multe mingi aeriene. M-aș fi așteptat la o calitate a jocului la firul ierbii mai mare, pentru că se întâlneau două echipe care luptă la promovare, două echipe cu bugete bune, care își permit să aducă jucători de nivel superior, jucători care ar fi trebuit să își demonstreze valoarea fotbalistică într-un astfel de derby. Eu sunt genul de antrenor care nu pregătesc echipa în funcție de un jucător, dacă Petrolul s-a bazat doar pe Marinescu, a venit momentul în care Lucian nu poate juca din diverse motive, înseamnă că acesta va fi jocul Petrolului? Nimeni nu e de neînlocuit în orice domeniu ar fi, nu le accept scuze că nu a fost Lucian Marinescu și de asta a arătat jocul așa”

* „Presiune este la momentul actual, sunt echipe care își doresc promovarea, spun eu că la Petrolul e o presiune în plus venită din partea suporterilor. S-a văzut și după meci, dar din nou vreau să spun că sunt echipe în lumea asta cu foarte mulți suporteri. Când jucătorul pune piciorul pe minge, nu mai contează presiunea suporterilor și se vede că e un fotbalist care are calitate. Presiunea ar trebui să fie gestionată mai bine, jucătorii să fie mental pregătiți mai bine, să înțeleagă că atunci când vin la Petrolul sau Chindia, să își asume acest lucru prin evoluții. Eu nu am aplaudat calitatea jocului, dar dacă ne uităm la obiectiv, poate așa a fost gândită treaba. Mi-aș fi dorit să văd la Chindia un mijloc mai laborios, să lege jocul mai mult, nu am văzut mingi între linii, care să ajungă în spatele fundașilor”, a mai spus Romică Ciobanu.

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here