Roberto Ziduri luptă pentru promovarea în Liga a 3-a! Dan Negriloaia pune la bătaie o primă de 50.000 lei

1473

Îmi place mult Râmnicu Vâlcea, unul dintre cele mai frumoase orașe din Muntenia, unde revin de fiecare dată cu plăcere. Îmi place verdele abundent care înconjoară orașul, mă încântă străzile curate, ador să mă plimb prin Parcul Zăvoi și mă distrează imaginea cu zeci de pescari atârnați pe podul de peste Olt. Și stadionul e ok, ce minunat ar fi fost unul și la Târgoviște! Cum ți-e și viața asta. Noi avem echipă de Liga 1, dar nu avem stadion. La Rm. Vâlcea e un stadion drăguț, dar nu mai există echipă de seniori la niciun nivel. Acolo activează doar grupe de juniori, însă oamenii se îngrijesc de gazon, de stadion, sunt gospodari. Aici se joacă meciurile din Grupa A de promovare în Liga a 3-a, Regiunea a 5-a, dintre campioanele județelor Dâmbovița, Argeș și Dolj.

Meciul decisiv, duminică, cu Budeasa de Argeș

Ziduri – Dăbuleni este primul meci pe care îl văd live pe vreme de pandemie. Mi-a fost simplu să obțin acreditarea ca jurnalist, ținând cont că echipa dâmbovițeană a  avut calitatea de gazdă. Roberto Ziduri nu a trăit emoții în duelul cu campioana din Dolj, pe care a învins-o destul de clar, 4-0, însă nu și suficient pentru a depăși în clasament Voința Budeasa. Niță a deschis scorul încă din minutul 5, după o pasă venită de la Lețu, care a punctat și el simplu, din 6 metri (31). S-a făcut 3-0 la ultima fază a primei reprize, când Mirescu (45) a reușit o cursă surperbă în flancul stâng, finalizată cu un șut sub transversală. Partea secundă s-a jucat cu garda jos, apărând spații și mai mari, numai că Lețu, Tănase și Costea au ratat uluitor, în mod repetat. Ultimul a înscris, totuși, cu un șut de la marginea careului mare, scăpat în poartă de Surdu (70). O victorie clară pentru Ziduri, prima după ani buni pentru o formație dâmbovițean la un baraj de promovare în Liga a 3-a. Un turneu ratat de campioana din Dolj, Unirea Tricolor Dăbuleni, care a pierdut cu același scor, 0-4, atât cu Voința Budeasa, cât și cu Roberto Ziduri. Practic, dintre cele două se va alege echipa promovată, după jocul direct de duminică, programat de la ora 17.30.

Păcat că nu a mai înscris o dată!

Prezentă în premieră la un baraj de promovare în Liga a 3-a, Roberto Ziduri a debutat cu o victorie clară, în fața campioanei unui județ care dă vicecampioana României, pe Universitatea Craiova. De fapt, și Dăbuleni a profitat de întreruperea campionatului după două etape scurse din retur, unde primele cinci clasate erau despărțite de numai 3 puncte. Au trecut mulți ani de când reprezentanta județului Dâmbovița nu a învins așa de clar într-un meci de baraj, în ultima perioadă fiind obișnuiți numai cu eșecuri. Chiar dacă mai sunt voci care fac caterincă pe seama denumirii echipei, să știți că este una destul de bine organizată. Adevărat că formația din Dolj a fost cu mult inferioară, însă asta și pentru că Ziduri și-a impus jocul de la bun început. Păcat că nu a mai înscris o dată, să aibă și opțiunea egalului în decisivul de duminică, cu Budeasa, de aici și supărarea antrenorului Gusti Voinea.

Tameș și Irimia, adversari de lux

Cu formația din Argeș va fi cu mult mai greu, aici activând jucători cu experiență în ligile superioare, precum Iulian Tameș sau Cristi Irimia, ultimul trecut și pe la Dinamo Kiev. Un meci interzis însă presei dâmbovițene, întrucât oficialii de la Budeasa, gazde duminică, nu acceptă jurnaliști din Târgoviște. S-au supărat că nu au fost lăsați să asiste miercuri, la jocul dintre Ziduri și Dăbuleni. Mentalități de fotbal mic. Închei printr-o frază de apreciere la adresa finanțatorului formației dâmbovițene, Dan Negriloaia, care își dorește cu adevărat promovarea în Liga a 3-a, obiectiv care va fi recompensat cu 50.000 lei!

P.S. Foarte interesant juniorul Niță, de la Roberto Ziduri, cel care a și deschis scorul. E născut 2002!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here