Riscurile personalului de pe ambulanțe! „Mare atenție la dezechipare, te poți contamina imediat”

1224

Echipajele de pe ambulanțe sunt primele care intră în contact cu persoanele infectate cu noul coronavirus. Și se tem, oricând de bine ar fi echipate. Se tem pentru că au apărut decese în rândul ambulanțierilor la nivel național. Aici, orice greșeală de manevrare a echipamentului poate costa scump. Personalul de pe ambulanțe se lovește apoi de o altă problemă, a nesincerității. Nu toți cei care vin din străinătate, din zone afectate, recunosc acest lucru. Iar riscul ulterior de contaminare este foarte mare, avem exemple clare la București, Suceava etc. „Oamenii noștri au fost speriați la început, acum s-au mai obișnuit cu situația, cu echipamentul. Se îmbracă în costumație specifică. Le-am spus să fie foarte, foarte atenți la dezechipare, pentru că atunci se pot contamina imediat. Spre exemplu, personalul nostru se deplasează purtând un echipament de bază, pregătit pentru prima etapă. Dacă își dă seama că e ceva în neregulă la pacient, revine la ambulanță și se echipează suplimentar, cu mască FF și combinezon”, explică Gheorghe Mihail, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița.

„Oamenii nu mai sună ca înainte la 112, că-i doare măseaua”

Ambulanța Dâmbovița stă bine la nivelul echipamentelor, al personalului (235 de angajați) și al parcului auto (62 de ambulanțe). Până acum, nu au apărut îmbolnăviri în rândul cadrelor și nici demisii. „Materiale de protecție avem pentru a trece o lună de vârf, dar dacă mai vin, ar fi ideal. Stăm foarte bine și la ambulanțe, față de acum doi ani. Au venit cele noi și ne-au dat o gură de oxigen, nu am mai tras de cele vechi și putem să le reparăm mai bine. Oamenii nu mai sună ca înainte la 112, că-i doare măseaua, pentru cazuri banale. Scăzând numărul urgențelor, avem timp să facem dezinfectarea ambulanțelor când venim din tură, pentru că durează în jur de o oră operațiunile specifice, iar ele sunt scoase din program în acest interval”, completează managerul SAJ Dâmbovița.

COVID-19 a lovit zona de sud a județului

Până acum, COVID-19 a lovit zona de sud a județului, în comune sau orașe precum Corbii Mari, Răcari, Ciocănești, Titu, Produlești sau Bucșani, apropiindu-se tot mai mult de Târgoviște. Virusul a fost adus de la București, în special din spitale, prin pacienți sau cadre medicale. Până acum s-au înregistrat trei decese la nivelul județului, toate la Corbii Mari, unde situația s-a normalizat, cu aproape 200 de contacți direcți ieșind din izolarea la domiciliu.

Sursa foto: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here