Reclamă Clinceni, dar mergem pe mâna Chindiei! „5 jucători nu aveau viza medicului specialist pe carnet”

1980

Academica Clinceni, U Cluj și Petrolul Ploiești au câștigat în grup meciurile din etapa a 33-a, astfel că miza partidei de luni, Sportul Snagov – Chindia Târgoviște, ora 18.00, a crescut și mai mult. Cu o zi înaintea jocului extrem de important de la Ghermănești a fost lansat un subiect ce s-a dorit exploziv, care să pună o presiune suplimentară pe formația lui Viorel Moldovan. Un subiect ce vizează un meci jucat în urmă cu 10 zile, Chindia – Clinceni 1-0, însă abia acum a apărut public faptul că ilfovenii au depus o contestație înaintea întâlnirii de la Târgoviște.

Bigan, președinte Clinceni: „Nu făceam contestație, dacă nu era argumentată”

„A deranjat faptul că un tip din conducerea Chindiei a adresat cuvinte urâte la adresa noastră. Am reacționat, iar înaintea meciului de la Târgoviște am contestat că n-au viza medicului specialist pe carnet, de medicină sportivă. Este clar că nu era viză pe carnet, și nu la un singur jucător, ci la cinci jucători. Să știți că nu făceam contestație, dacă nu era argumentată. Depinde ce va decide comisia, însă conform regulamentului, se sancționează cu pierderea meciului cu 3-0. Lași echipa să câștige și tu nu ești în regulă cu carnetele, uite la ce duce! Mie îmi pare rău pentru Târgoviște, dar asta e situația”, a transmis pentru SportImpact.ro președintele liderului Ligii a 2-a, Constantin Bigan.

Nu se puteau păcăli toți arbitrii!

Chiar dacă oficialul Academicii a oferit declarații într-o notă optimistă, e greu de crezut că Ciprian Iugulescu (delegatul-director sportiv) putea comite o asemenea gafă, mai ales că îl are ca supervizor pe Marcel Ghergu, un președinte bun cunoscător al regulamentelor, care a început la Chindia ca organizator de competiții. În plus, s-au jucat 12 meciuri în acest an și nu se puteau păcăli toate brigăzile de arbitri. Mai mult, dacă ar fi fost o problemă în dreptul acelor jucători, nu s-ar mai fi riscat introducerea lor pe teren la meciul cu Clinceni.

Marcel Ghergu transmite un mesaj de siguranță

Acest articol a fost conceput ca un răspuns la întrebările suporterilor târgovișteni, care ne-au apelat atât din țară, cât și din străinătate, îngrijorați că există riscul pierderii meciului cu Clinceni, al depunctării și al ratării obiectivului mult dorit, promovarea în Liga 1. Am încercat, fără succes, să prezentăm și poziția clubului Chindia, numai că președintele Marcel Ghergu nu a răspuns apelurilor telefonice. În schimb, a oferit o reacție pentru site-ul db-sport, prin care transmite un mesaj de siguranță. „Au contestat vizele medicale ale jucătorilor noștri, contestația fiind depusă înainte de startul meciului, pe motiv că nu ar exista parafa unui medic de medicină sportivă. Facem vizita medicală de ani buni la Policlinica autorizată și specializată pe medicină sportivă Vitan. Nu au fost niciodată probleme. Ba, rețin că anii trecuți și Academica mergea acolo. E o contestație fără suport regulamentar sau legal, ne așteptăm ca nici măcar să meargă să o susțină. Reamintim tuturor că AFC Chindia Târgoviște este un club profesionist care respectă toate normele în vigoare”. Mergem pe mâna conducătorilor Chindiei și considerăm că la un asemenea nivel sunt excluse gafe de genul celor reclamate de Clinceni. Nici măcar nu luăm în calcul varianta unei soluții nefavorabile luni la Comisia de Disciplină, cu câteva ore înaintea meciului de la Ghermănești. Ar fi prea de tot!

Foto Facebook: Academica Clinceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here