Psihiatria Târgoviște, un focar COVID! Cadrele medicale rup tăcerea! Șefa Secției, Lorentina Florescu, a fost înlocuită

14184

Primii medici dâmbovițeni infectați cu noul coronavirus au fost depistați la Secția de Psihiatrie Acuți Târgoviște, care funcționează într-o zonă de periferie a orașului, la fosta Platformă. Sunt două femei medic, dintre care una însărcinată. A mai ieșit pozitiv un angajat al firmei de pază care supraveghează unitatea medicală, însă pacientul zero a fost chiar unul dintre pacienții internați aici, după cum prezintă situația cadrele de la Psihiatrie.

„7 pacienți internați pe Secție au fost depistați pozitiv”

„Este vorba despre un pacient asupra căruia nu s-a făcut triajul corect. A fost internat prin UPU, pe triaj-triaj și transferat la Psihiatrie. Aici a fost plasat cu trei colegi în salon, deliranți, care nu au purtat masca de protecție. Aceștia ar fi trebuit testați imediat și nu personalul, care dispune de echipament și e rațional. Așa s-a ajuns la un număr de 7 pacienți internați pe secție, care au devenit simptomatici, apoi depistați pozitivi și mutați la Gura Ocniței, dar mai sunt două rezultate în lucru. Nici acum nu sunt testați toți pacienții de pe secție, în total 24, ca urmare a unei anchete epidemiologice. Dacă unul are simptome, e trimis în zona COVID de la Spitalul Județean, pentru testare, iar apoi transferat în pavilionul COVID de la Gura Ocniței”, transmit sursele noastre de la Psihiatrie.

Nu se mai fac internări la Psihiatrie Târgoviște

Din 20 mai nu se mai fac internări la Psihiatrie Târgoviște, iar pacienții cu afecțiuni sunt transferați către Spitalul Gura Ocniței, după cum ne-au informat surse din interior. „S-a cerut dirijarea de urgență a pacienților noi la Gura Ocniței, lucru care s-a întâmplat cu o întârziere de trei zile. În intervalul 17 mai dimineața – 20 mai prânz au mai fost internați 15 pacienți pe o secție cu risc epidemiologic crescut, unde nu sunt circuite pentru COVID, chiar dacă doctorița Florescu a semnalat acest lucru. Singurii care au venit la Psihiatrie au fost reprezentanții DSP, însă numai până la camera de gardă, le e frică să urce în secție”.

 „Ne așteptam să fie numită doctorița Fălculete, medic primar, și nu doctorul Dinescu”

Ecopolitic.ro susține că „șefa Secției de Psihiatrie Acuți Târgoviște, Lorentina Florescu, a fost schimbată din funcție la o zi după ce a cerut ca pacienții să fie testați de coronavirus. Joi a solicitat testarea, vineri a fost demisă”. Din păcate, nici Lorentina Florescu și nici Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, nu au putut fi contactați, așa că am apelat tot la surse. „Este adevărată informația. În locul doctoriței Florescu, căreia i-a expirat mandatul de șef de secție, a fost numit ca interimar doctorul Dinescu, un medic specialist. Noi ne așteptam ca postul să fie preluat de doctorița Fălculete, care e medic primar. Situația este foarte delicată, ținând cont de vulnerabilitatea pacientului psihic și de lipsa unor dotări. Gândiți-vă că nici măcar un singur salon nu este prevăzut cu baie proprie”. Subiectul este unul sensibil și de interes, motiv pentru care vom reveni cu informații importante, mai ales că se pregătesc și alte schimbări în sistemul sanitar dâmbovițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here