Profesionalism și țărănisme la Voluntari! Ne-au impresionat multe lucruri, dar ne-au și dezamăgit destule

2025

Civilizație și mitocănie. Rafinament și mojicie. Eleganță și bădărănie. Profesionalism și țărănisme. Toate acestea s-au completat la Voluntari, la primul meci din barajul promovării în Liga 1, cu Chindia Târgoviște. Am întâlnit acolo oameni extraordinari, bine pregătiți și respectabili, dar și personaje dezamăgitoare. Păcat de eforturile primilor, câtă vreme ceilalți strică firma grupării din Voluntarii lui Pandele, soțul doamnei Gabi Firea.

Episodul 1

Lucian Ionescu, ofițerul de presă al echipei ilfovene, rezolvă în secunda 1 solicitarea noastră de a pătrunde pe stadion în sectorul rezervat jurnaliștilor. Transmitem o listă cu „presarii” din Târgoviște, pentru acreditări, pe care o suplimentează pe loc. Înainte de debutul partidei își face apariția un grup de indivizi, care ne ridică de la masă și ne expediază într-un sector. „Aici stăm noi, mergeți mai încolo!”. Fără comentarii!

Episodul 2

Intervine cineva din club, care ne asigură locuri într-un alt sector din zona de presă, însă nu putem cuprinde vizual întreg terenul. Mai mult, indivizii cu tupeu urmăresc meciul în picioare și nu vor să se așeze, nici măcar la rugămințile colegilor din presa centrală. „Ssst, ciocu mic, că ne supărăm!”. Și asta la masa presei, la un club de Liga 1.

Episodul 3

Un personaj (foto) din gașca recalcitrantă nu ne permite accesul la conferința de presă. „Ce să căutați acolo, nu aveți voie”. Incredibil! Păi de ce? „Că așa vreau eu?”. Îl tragem în poză, dar se maimuțărește și mai rău. Ne exprimăm regretul că asemenea comportamente nu fac cinste unui club care anul trecut câștiga un trofeu, Cupa României. Omul continuă să se agite, până când intervine un domn, care ne invită în mod politicos la conferința de presă, unde au vorbit Nicu Croitoru și Adi Mutu. Ne-au impresionat multe lucruri Voluntari, dar ne-au și dezamăgit destule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here