Prisăcaru solicită reluarea fotbalului amator! „Ministerul Sănătății trebuie să dea un răspuns cât mai repede”

1269

Asociația Județeană de Fotbal Dâmbovița a intrat într-o nouă etapă sub conducerea lui Ciprian Prisăcaru, care a mutat interesant în cadrul comisiilor, dar și la nivel de imagine și comunicare, acolo unde au existat probleme mari în ultimii ani. La fel ca și în alte județe, dâmbovițenii își doresc să joace fotbal, doresc reluarea competițiilor de amatori, însă instituțiile abilitate întârzie să apară cu lămuriri pe acest subiect. Președintele AJF Dâmbovița, Ciprian Prisăcaru, a solicitat în ultima perioadă reluarea fotbalului mic și speră în continuare ca Ministerul Sănătății să ofere un răspuns îmbucurător pentru iubitorii sportului rege.

În toate județele se joacă meciuri amicale”

Toată lumea din fotbal așteaptă ca și competițiile din ligile inferioare să fie reluate. Nu înțeleg, de ce nu se dorește acest lucru?! Este foarte bine cunoscut că în toate județele se joacă meciuri amicale și nu înțeleg de ce nu este nimeni de acord să le jucăm într-un mod organizat? Echipele, oamenii, au nevoie de mișcare, nu sunt de judecat. Am vorbit cu președinți ai altor AJF-uri, situația este la fel și la ei. Nimeni nu spune clar, de ce nu se pot relua competițiile? Cred că Ministerul Sănătății trebuie să dea răspunsul cât mai repede, pentru că sunt foarte multe resurse care se pierd. Am informații destul de clare că Ministerul Tineretului și Sportului a înaintat câteva propuneri, în urma discuțiilor cu FRF, dar și cu alte federații”, a spus Prisăcaru la Sport Show, pe Columna TV.

Sunt riscuri foarte mari”

În Dâmbovița s-au jucat multe meciuri amicale în ultima perioadă, iar arbitrii au oficiat partidele fără a avea acordul CJA Dâmbovița, o situație delicată, pentru că regulamentul a fost încălcat. „La fel cum fotbaliștii au nevoie de această activitate, în aceeași situație sunt și cei care arbitrează. Au nevoie să se pregătească, trebuie să se menține în formă, să nu uite această activitate. Regulamentul interzice activitatea lor la jocuri amicale, fără acordul CJA. Pe de altă parte, contextul în care ne aflăm și protocolul medical în vigoare interzic participarea lor la aceste jocuri, în condițiile în care nu sunt testați. Sunt riscuri foarte mari, pe care cei care merg și le asumă. Mă refer în primul rând la infectarea cu acest virus, iar al doilea la încălcarea regulamentului, care trebuie respectat, a transmis președintele AJF Dâmbovița.

Vom demara o școală de antrenori”

Prisăcaru dorește să facă ordine și în rândul antrenorilor, prin intermediul Comisiei Tehnice, care organizează curs de perfecționare și reînnoire a Licențelor C UEFA, în data de 5 aprilie 2021. „Comisia Tehnică se ocupă de acest aspect, asemenea acțiuni de perfecționare trebuie să aibă loc anual. Vom demara o școală de antrenori, pentru obținerea Licenței C UEFA, vor fi lucruri interesante și benefice. Nu e ok să se numească antrenor oricine, Licența C îți oferă dreptul să stai pe bancă la nivelul de bază. Vom lua în calcul ca în regulamentele competițiilor din sezonul următor să punem obligativitatea la Liga a 4-a și la Copii și Juniori, să avem antrenori cu Licența C UEFA”.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here