Prisăcaru a oferit răspunsuri! Așteptăm să vorbească și Iugulescu, Dobă, Boriga sau Savu

2138

Am transmis invitații la Sport Show, pe Columna TV, mai multor persoane cu putere decizională la CSM Târgoviște în ultimii ani, pentru a discuta deschis despre problemele moștenite și pentru a căuta rezolvări. A fost prezent doar Ciprian Prisăcaru, președintele în exercițiu al clubului, însă am încercat să dialogăm telefonic și cu ceilalți. Ciprian Iugulescu (fostul președinte), Marius Dobă (fostul administrator), Gabriel Boriga (fostul primar și manager voluntar al echipei de volei) sau Cristian Savu (actualul vicepreședinte) nu au răspuns apelurilor. Oricând le stăm la dispoziție pentru a-și exprima opiniile în același cadru sau aici, pe SportImpact. Până atunci, am selectat mai multe fragmente din declarațiile oferite de Prisăcaru.

„Am așteptat un an și jumătate să rezolve situația. Probabil că pe unii îi deranjează că am discutat despre asta, însă e de datoria mea să răspund în mass-media și opiniei publice despre club, din poziția pe care o am, chiar dacă întrebările sunt incomode. Dacă nu-mi place poziția pe care o am și nu vreau să răspund, plec acasă. Nu vreau să acuz sau să spun că cineva a greșit, nu este treaba mea să găsesc vinovații, dar nu putem să spunem că ei nu există. Cred că toată opinia publică așteaptă răspunsuri de la domniile lor. Aici nu e vorba că ne place sau nu să vorbim. Suntem într-o poziție publică, vorbim de bani publici, suntem obligați să o facem. Ciprian Iugulescu și cei cu care a colaborat la CSM sunt primii care ar fi trebuit să vorbească”.

„Dacă cineva voia sau putea să rezolve această problemă, așa cum domnul Boriga a spus în emisiunea la care a participat, sau dacă avea de gând dumnealui să o rezolve, o rezolva în anii de când au venit sancțiunile. Dovada că n-a rezolvat speța Dikeoulakos în trei ani, aproape patru, denotă că n-a vrut sau că n-a putut. Sau ambele. Am văzut că a fost puțin sarcastic, că n-am fost în stare să strângem bani. Ne cerem scuze în fața domniei sale! Că vom reuși să strângem sau nu, nu știu, însă vom încerca să facem legal treaba asta. Oarecum m-am simțit deranjat. Aud că sunt persoane implicate care tot umblă să-mi facă rău. Asta e”.

„În instanțele sportive s-a judecat pe documente care n-au fost niciodată în arhiva clubului, pentru că erau documente și lucruri făcute în paralel cu activitatea clubului. Dovadă că pe respectivele documente nu există număr de înregistrare. Credeți că Ciprian Iugulescu nu a informat executivul Primăriei Târgoviște că s-a judecat la Tribunalul Arbitral de Baschet pe documente care nu existau în club în momentul 2013? Eu nu cred ce spune primarul de atunci, că nu a știut despre aceste lucruri. Dumnealui a împuternicit un avocat turc să meargă la proces. Pe foarte multe documente apare ștampila clubului, au fost trimise de pe adresa de e-mail a clubului, iar unele au fost semnate inclusiv de domnul Boriga, chiar dacă nu avea o poziție oficială. Dacă Ciprian Iugulescu avea sau nu cunoștință despre aceste lucruri, ar trebui să răspundă. Iar dacă a știut de ele, era normal să reacționeze sau să caute o rezolvare”.

 „În opinia mea, s-a creat un prejudiciu și sunt niște bani pe care îi plătim din cauza unor întâmplări, documente, fapte. Dacă plătim niște bani pe care nu trebuia să-i plătim, cu siguranță trebuie să ne adresăm instituțiilor responsabile, să vedem cine trebuie să-i plătească, dacă trebuie să-i plătească, dacă se face cineva vinovat sau nu. În spatele vorbelor mele sunt niște documente, nu m-am apucat să vorbesc ce visam noaptea. Documente care spun niște lucruri, pentru că de falsitate și de ipocrizie suntem sătui. Îmi voi informa superiorii și vom vedea ce e de făcut”

„Am transmis Federației Europene că documentele pe care s-a judecat nu sunt asumate de persoane care aveau o poziție oficială în club. Însă, am primit răspuns că ele au fost trimise de pe adresa de e-mail a clubului și că poartă aceeași ștampilă cu a clubului. Nu știu care erau procedurile pe vremea aceea, însă eu, ca președinte, verific adresa de e-mail a clubului…. Marius Dobă a semnat adrese oficiale către forurile baschetbalistice, în care a recunoscut aceste datorii, asumându-și în numele clubului obligația de a le achita. Nici aceste documente nu existau în club, fiind trimise ulterior pe e-mail de către FIBA”.

„Oficial, în club nu există nicio datorie către Stefano Micoli, care și-a primit toți banii pentru cele patru luni petrecute ca antrenor de volei la CSM Târgoviște. Însă, disputa financiară de la CEV s-a judecat pe alte contracte. Numai că Boriga a mințit că nu știe despre cazul Micoli. Semnătura lui apare și pe acest caz, care seamănă perfect cu semnătura de pe contractul de voluntariat pe care l-a avut la club. Am fost coleg cu domnul Boriga, am crescut o perioadă împreună, m-a promovat în administrația publică locală, atunci când am fost ales viceprimar al municipiului Târgoviște, iar dumnealui era primar. Dacă nu eram un om pe care știa că-și poate pune încrederea, că poate fi un bun slujitor în numele comunității, probabil că nu m-ar fi ales pe mine. Nu sunt dator față de niciun om din trecutul meu politic. Am o recunoștință față de mulți oameni pe lângă care am activat, față de mulți oameni din toate partidele politice”.

„Toate au fost împinse către persoana mea, ca și cum eu aș fi responsabil pentru toate astea, ca și cum eu aș fi omul negru, cel care nu vrea să rezolve lucrurile, cel care nu face nimic sau cel căruia îi place să vorbească, așa cum ziceți că a spus Ciprian Iugulescu. Pentru asta suferim astăzi și, începând din 26 martie, clubul nu mai poate face transferuri la volei. Cazurile Dikeoulakos, Matic, Micoli sunt identice, trase la indigo”.

„Îi rog pe cei care știu despre aceste lucruri, dacă tot nu spun adevărul, măcar să tacă, să nu mai intoxice spațiul public cu minciuni și cu ipocrizie. Sau să rezolve situația. Eu sunt într-o poziție foarte delicată, ca președinte al unui club care astăzi are transferurile blocate și la baschet, și la volei, principalele două secții ale clubului, ramuri de echipă, cu cel mai mare impact. De acum încolo, suntem în imposibilitatea de a mai face activitate. Cum pot plăti din bani publici aceste lucruri? De unde vin aceste penalități? Cine a dus ca lucrurile să ajungă în această situație? De ce nu au fost rezolvate în trei-patru ani de zile? Am fost contactat și de jurnaliști din presa centrală, pe care i-am refuzat elegant, nedorind să dau amploare acestor subiecte, din dorința de a fi rezolvate mai repede”.

 „La mine nu s-a plâns nimeni că nu și-ar fi primit toți banii care apăreau în documente în sezonul de Euroligă. Am auzit și eu niște discuții, însă dacă au ceva de reclamat, nu la mine trebuie să o facă, alte instituții se ocupă cu astfel de cazuri. Cum nu mi-a spus nimeni face to face că ar apărea cu carduri bancare despre care nu are cunoștință. Zvonuri au fost, sunt și vor mai fi, sunt unii care se ocupă numai de treaba asta”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here