Primarul Cristian Stan nu uită barajul pierdut de Chindia cu Voluntari! ,,Eram pregătiți să jucăm în prima ligă, sper să promovăm în acest an”

2293

Invitatul ultimei ediții a emisiunii Sport Show de pe Columna TV a fost primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan. S-au atins subiectele principale sportive din județul Dâmbovița, iar în privința Chindiei Târgoviște, Stan a transmis că își dorește ca echipa să promoveze în prima ligă. În cazul unei promovări, Chindia ar urma să joace doar turul sezonului viitor pe alt stadion, pentru ca din retur să evolueze la Târgoviște. Acesta a transmis că numirea lui Viorel Moldovan pe banca Chindiei a fost o mutare inspirată și speră că fostul internațional va reuși să promoveze cu echipa târgovișteană.

* „Am simțit multă presiune pe jucătorii noștri la baraj. Poate că și o oarecare lipsă de experiență competițională la cel mai înalt nivel, această presiune, dar și tracul executării acelor lovituri de departajare, care pentru mulți dintre jucători a fost cel mai important penalty din carieră, au afectat rezultatul. Nu sunt de acord cu această idee, prin care se speculează că nu a fost dorită promovarea, ar fi fost o bătaie de joc la adresa oamenilor și aș fi propus schimbări la club. Nu cred că și-a dorit nimeni să facă acest lucru, din perspectiva unei trucări a meciului, discutăm de niște aspecte penale, nu doar de faptul că nu am promovat. Singurele explicații ale eșecului sunt constituite de lipsa de experiență la nivel înalt, dar și o presiune mare în momentul executării acelor lovituri de pedeapsă. În cazul în care nu se apărau corect șansele, ar fi existat schimbări la echipă și ar determina schimbări majore la club. Eram pregătiți să jucăm în prima ligă, drepturile de televizare ar fi asigurat o componentă financiară important, cel puțin pentru primul sezon. A existat o discuție și cu Consiliul Județean Dâmbovița, am asigurat conducerea echipei de implicarea noastră în sprijinirea fotbalului”.

* „Nu-mi place să dau ultimatumuri sau să iau decizii bazate pe reacții de moment. Dacă ar fi să se facă o schimbare la nivel de conducere a echipei, s-ar face în urma unei analize a activității și dacă s-ar demonstra că s-au încălcat anumite obligații și s-ar influența în acest fel în mod negativ parcursul echipei. Cred că în acest moment la conducerea FC Chindia, mă refer în primul rând la Marcel Ghergu, există un echilibru bazat în primul rând pe siguranța financiară și există liniște, cel puțin așa se vede de la Primărie. Obiectivul este promovarea, dar și dacă se întâmplă să nu promoveze, nu o să tăiem capul fără o analiză competentă. Implicațiile sunt complexe, principala responsabilitate e a conducerii clubului. Atunci când echipa merge bine, conducerea administrativă și tehnică este lăudată, iar când sunt sincope trebuie să se analizeze foarte bine. Nu vrea să fac și management sportiv, înțeleg fenomenul  fotbalistic. Nu pot să controlez eu promovarea”

* „Prezența lui Viorel Moldovan pe banca Chindiei este un lucru deosebit, el este un fost mare jucător al României. Cred că aducerea lui dovedește seriozitate din partea conducerii Chindiei, dar și din partea celor care, prin intermediul bugetelor local și județean, asigură sprijinul necesar. Viorel Moldovan e un antrenor serios, e un om serios, dar uneori în viață se mai întâmplă ca lucrurile să nu iasă cum îți dorești. Sper să reușim în acest an, iar în vara sau în toamna anului viitor să avem și un stadion la standard de primă ligă. Acesta este obiectivul pe care îl vom trasa, iar acum se face studiul de fezabilitate. Doar în tur am evolua în altă parte, iar în retur ar urma să jucăm aici, la Târgoviște”

* Articol preluat din cotidianul Jurnal de Dâmbovița

Foto: Marius Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here