Primarul Cristian Stan e categoric! „Cer Clubului Sportiv Municipal să cheme în judecată Federația Română de Baschet”

2583

A trecut aproape o lună de la pronunțarea Curții de Apel București în Dosarul Dikeoulakos și, în ciuda unor postări sforăitoare și chiar sfidătoare, situația nu s-a schimbat absolut deloc în bine pentru echipa de baschet. Până și primarul Cristian Stan pare să-și fi pierdut răbdarea, somând public conducerea Clubului Sportiv Municipal Târgoviște să rezolve odată pentru totdeauna acest necaz, care durează de aproape șase ani. „Din punctul meu de vedere, acea interdicție nu-și mai are rostul. Cer Clubului Sportiv Municipal Târgoviște să facă demersurile legate pentru a chema în judecată Federația Română de Baschet, pentru a ne permite să realizăm transferuri. Nu mai subzistă temeiul care a stat la baza aplicării sancțiunii”, a transmis primarul urbei în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV.

Horia Păun: „Nu există să ridicăm clubului din Târgoviște interdicția de transferuri”

Situația este delicată și pentru Federația Română de Baschet, for prezidat de un târgoviștean, Horia Păun, a cărui fiică evoluează chiar pentru echipa antrenată de Cătălin Tănase. „Eu aștept motivarea deciziei, să vedem exact ce scrie acolo, moment în care o să contactez Federația Internațională de Baschet și o să le spun că avem o decizie definitivă a instanțelor românești. Decizia FIBA este în plan sportiv, adică poate să o ridice sau poate să nu o ridice. Vorbim despre un Tribunal Arbitral, recunoscut de Federația Internațională, și despre un Tribunal din România, care nu recunoaște o decizie a acelui Tribunal Arbitral. Deci e destul de complexă treaba. Niciodată nu am mai întâmpinat o asemenea situație. Eu, ca federație, mă supun FIBA în plan sportiv, însă trebuie să respectăm și legislația din România. Nu știu dacă această decizie din justiția românească o să aibă o rezonanță asupra deciziei sportive a FIBA. Până atunci, nu există să ridicăm clubului din Târgoviște interdicția de transferuri, ne supunem forului internațional. Recunosc, foarte sincer, că situația este destul de încurcată. În acest moment nu am o soluție și nu știu exact încotro se va îndrepta această cauză”.

Mai e și cazul Matic!

Cristian Savu, directorul CSM Târgoviște, este prins, la rându-i, într-o situație complicată. Pe de o parte, primarul Cristian Stan i-a solicitat să acționeze în judecată Federația Română de Baschet, de pe altă parte, FRB anunță prin vocea președintelui Horia Păun că nu va ridica sub nicio formă interdicția de transferuri, până nu apare o motivare a deciziei Curții de Apel București (vezi aici) și o directivă din partea FIBA. Numai că, zilele trec, se apropie perioada de transferuri, iar dacă echipa nu va fi întărită, va deveni ciuca bătăilor în play-off. Situația este cu adevărat complicată, întrucât în pronunțarea Curții de Apel faptele mai degrabă s-au prescris, adică și-au pierdut valabilitatea, aspect care nu apare și în decizia BAT. Mai mult, Apelul se referă strict la cazul Dikeoualakos, însă pe rolul instanțelor sportive rămână activ și cazul Matic. Te doare capul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here