Primarul Stan așteaptă o rezolvare din partea CSM! „Nu există niciun fel de problemă juridică la echipa de baschet”

903

Unul dintre cele mai interesante subiecte ale ultimilor ani din sportul dâmbovițean este reprezentat de interdicțiile în privința transferurilor pe care le are echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgoviște. Deși instanța judecătorească a venit cu o decizie, situația nu s-a deblocat din punct de vedere sportiv, iar formația târgovișteană este nevoită să sufere și în acest sezon. Cu un lot subțire, echipa pregătită de Cătălin Tănase a intrat totuși în primele șase formații din țară, dar în această fază nu mai poate face față ritmului pentru a emite pretenții la podium, devenind evidente problemele cauzate de interdicții.

„Baschetul feminin este pe o pantă descendentă în România”

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristi Stan, a transmis că din punct de vedere legal nu mai sunt probleme și așteaptă o soluție din partea conducerii clubului târgoviștean, astfel încât echipa să lupte cu șanse egale, în raport cu celelalte formații, pentru un trofeu. „Legat de echipa de baschet, nu există niciun fel de problemă juridică în acest moment. Există hotărârea instanței judecătorești, care a stabilit faptul că fostul antrenor (n.r. George Dikeoulakos) nu are creanțe salariale față de CSM Târgoviște (n.r. director Cristi Savu). De aici până la o atitudine pozitivă din partea Federației Române de Baschet cred că nu este distanță lungă, iar clubul ar trebui să facă demersurile legale pentru a obține acest lucru, astfel încât CSM să nu aibă interdicții pe zona echipei de baschet. Probabil că Federația dorește să nu mai rămână cu prea multe echipe în liga de baschet. Oricum, baschetul feminin este pe o pantă descendentă în România, dacă vedeți câte echipe mai sunt, câte s-au desființat, care este nivelul. Nu cred că Federația ar trebui să se cramponeze de această situație, cu privire la care, din punct de vedere legal, nu există probleme. Este o chestiune care trebuie rezolvată, asta am sfătuit conducerea clubului. Eu nu mă pricep foarte bine la aceste lucruri care țin de managementul sportiv, cred că ar fi normală o reacție din partea clubului. Am solicitat public, dar și în discuțiile pe care le-am purtat cu ei, acest lucru”.

Mulțumit de echipa de volei

Cristian Stan s-a declarat mulțumit de rezultatele echipei de volei feminin, pe locul 3 în Divizia A1, și transmite că Târgoviștea are motive de mândrie, ținând cont că este reprezentată în prima ligă în trei ramuri sportive diferite. „În sport mereu e loc de mai bine, dar eu cred că e un loc onorant la volei în acest context. Mai ales că în acest moment Târgoviștea, care nu este un oraș cu un buget extraordinar, are echipă de baschet feminin în prima ligă, echipă de volei feminin în prima ligă și echipă de fotbal în prima ligă, mai rar acest lucru”, a transmis primarul Târgoviștei în emisiunea Sport Show, pe Columna TV.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here