Primarul Cristian Stan are dreptate! A făcut multe pentru Chindia și mai poate face

3314

Chindia Târgoviște va promova în mod normal sâmbătă în Liga 1, iar felicitările curg în direcția jucătorilor, a antrenorului Viorel Moldovan și chiar a președintelui Marcel Ghergu. Le merită, sunt buni, de vreme ce domină o ligă secundă puternică, unde activează cluburi cu rezonanță, precum Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, FC Argeș, UTA Arad, Farul Constanța, Pandurii Tg. Jiu sau Poli Timișoara. Niciuna dintre aceste echipe nu s-a bucurat de o susținere mai importantă din partea autorităților precum Chindia. „Când am ajuns primar, echipa era în Liga a 3-a. Echipa este susținută financiar numai de Primărie și de Consiliul Județean. Un milion de euro, anual. Stadionul va fi făcut, acum lucrăm la proiect, în toamnă încep lucrările. Eu spun că am făcut destule”, le-a răspuns primarul Cristian Stan în mediul online, unor internauți nemulțumiți.

Călăii echipei de fotbal sunt în urmă, căutați-i prin alte mandate!

Cristian Stan are dreptate. Nu sunt avocatul lui, nu sunt prietenul lui și nu am nicio implicare politică, o zonă care efectiv nu mă pasionează. În schimb, cunosc foarte bine traiectoria sportului târgoviștean din ultimele două decenii. În tot acest timp, niciun primar nu a făcut mai multe pentru fotbalul local decât cel în funcție, pentru că niciunul nu și-a dorit cu adevărat ca echipa târgovișteană să promoveze în prima divizie. Omul spune adevărul, când a intrat în plin pe mandat, Chindia era în Liga 3, a promovat imediat, apoi a bătut an de an la porțile eșalonului de elită, pe care le va deschide sâmbătă. Cristian Stan merită apreciat și nu arătat cu degetul. Călăii echipei de fotbal sunt în spatele lui, căutați-i prin alte mandate. Când nu vedeau în fața ochilor decât craci, sâni, baschet, volei, fotomodele sportive și teancuri de bani. A trebuit să vină Cristian Stan, pentru a ne recâștiga demnitatea fotbalistică. Alți primari și-au bătut joc de sportul rege, l-au aruncat sub masă, unde curg firimiturile.

Să nu mai promovăm, pentru că stadionul nu e compatibil cu Liga1?

Sâmbătă, cu Luceafărul Oradea, nu va fi un simplu meci, va fi meciul unei promovări, în care puțini au mai crezut și pe care mulți nu au mai apucat-o. Va fi un meci cu o puternică încărcătură emoțională, ultimul pe stadionul „Eugen Popescu”, cu tribuna a doua și peluza în picioare. Din toamnă vor fi dărâmate, iar stadionul va cunoaște ample lucrări de modernizare. Se vor ridica tribune noi, va fi înlocuit gazonul, va fi montată o instalație de nocturnă, vor apărea vestiare, scaune pe toată suprafața tribunelor, zone acoperite, locuri de parcare și alte dotări. Adevărat că promovarea în Liga 1 a forțat acest amplu demers de reabilitare a arenei, însă tot Cristian Stan și l-a asumat. De ce, vreme de două decenii, nu s-a încumetat niciun alt primar să intervină cu lucrări concrete la stadion? Au fost multe promisiuni, s-a concretizat vreuna în această direcție? Ce ar fi trebuit, ca echipa să nu mai promoveze, pentru că stadionul de la Târgoviște nu e compatibil cu Liga 1?

Să se taie de la volei, pentru Chindia!

Chindia va merge să joace la Mioveni, în prima divizie, probabil tot sezonul viitor. E trist, dar stăm cu mâinile în sân? Ținând cont de nivelul extins al lucrărilor de pe „Eugen Popescu”, sună imposibil ca ele să fie finalizate anul acesta sau până la debutul returului de campionat. Clubul va pune la dispoziția suporterilor autocare, pentru cei care vor să susțină echipa cu adevărat. Efortul financiar va crește, însă și banii din drepturile de televizare sunt alții. Iar dacă trebuie tăiat de undeva, luați de la volei, unde sunt salarii uriașe. Și unde nu vin oameni la meciuri într-un campionat, câți au fost la Chindia duminica trecută, cu Metaloglobus. În timp ce alți primari au aruncat fotbalul și chiar sporturile individuale la tomberon, investind sume gigant, într-un mod dubios, către sporturile feminine de sală, Cristian Stan le-a ținut pe toate în viață și a oferit un sprijin important Chindiei, pentru a ajunge în Liga 1. Eu așa văd lucrurile și nu cred să mă înșel. Atenție, abia acum începe greul!

Notă: Am rugămintea ca acest articol să nu fie preluat, distribuit sau folosit în scop electoral. Materialul se referă strict la un context sportiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here