Primarul Cristi Stan nu trece ușor peste stângăciile executivului Chindiei! „Mi se pare deranjant… mă doare”

1732

Pentru a doua oară în decurs de câteva zile, primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a vorbit cu durere într-un cadru televizat despre stângăciile manageriale ale executivului clubului Chindia. Este evident că plecarea unor jucători importanți în plin campionat, pe sume modeste (vezi Daniel Popa sau Marco Dulca) sau tranziția lor către alte cluburi, de unde au revenit după experiențe mai puțin reușite (vezi Andrei Pițian, Denis Dumitrașcu, Cristi Neguț și chiar Dani Popa), l-au pus în gardă pe edil. Care nu privește cu ochi buni nici aceste clauze de eliberare cu nivel redus, de unde s-a ajuns ca Dulca și Popa să părăsească echipa, bine mersi, în plin campionat. Apoi, primarul a sesizat foarte bine, la fel ca mulți dintre fani, că echipei îi lipsește un lider, îi lipsește calitate la nivelul axului central și chiar în atac, asta pentru că s-a mișcat firav și neinspirat pe piața transferurilor. Și ar mai fi ceva semnalat de primar. Cum reușesc formații nou promovate, gen Hermmanstadt, echipă îngropată în datorii, și ea fără stadion, să se descurcă mult mai bine decât Chindia? Sau cum poate UTA, care a promovat după Chindia în Liga 1, să obțină sume foarte mari din transferuri, grație acestor clauze de eliberare? Toate aceste semnale publice ale asociaților nu par să-i afecteze pe cei din conducerea clubului târgoviștean, care mai degrabă ies la atac, încercând să arunce pisica în dreptul finanțatorilor. Despre care spun că nu ar oferi echipei condiții de Liga 1.

„Conducerea ar fi trebuit să fie puțin mai fermă și mai intransigentă”

Prezent în cadrul emisiunii Punctul pe I, la Bazar TV, Cristian Stan nu a ezitat să spună ce-l „doare” legat de executivul Chindiei, termen pe care a apăsat. „Ceea ce mi s-a părut deranjant este plecarea unor jucători, mai ales la început de campionat. Lotul se subțiază mult. Mă doare lucrul acesta și aș vrea să găsim totuși niște soluții. Poate suntem puțini mai activi și pe zona de transferuri. Cred că în acest moment ne lipsește cea mai importantă componentă a unei echipe de fotbal, axul central. Ne lipsesc în mod clar un mijlocaș și un atacant penetrant, care să facă diferența. Mi-am mai exprimat un punct de vedere, legat de acea clauză de reziliere. Un jucător de la Arad, Miculescu, a avut clauză de reziliere de 1,7 milioane de euro și a reușit să fie vândut la banii aceia. Aș vrea ca și noi să reușim asemenea lucruri, cu privire la aceste clauze de reziliere. După ce va fi gata stadionul, mi-am propus să asigur puțină consiliere juridică în acest sens, pentru că sunt din branșă și mă pricep să citesc un contract. Nu e în regulă să mai pierdem jucători după trei etape. E de evitat plecarea unor jucători importanți la început de sezon. Acolo a fost problema. Cu jucători care au plecat, s-au dus, apoi s-au întors. Poate că aici conducerea ar fi trebuit să fie puțin mai fermă și mai intransigentă”.

„Văd echipe nou promovate care se descurcă mai bine ca noi”

Primarul Târgoviștei a transmis subtil și un obiectiv pentru tripla de foc, cu CFR Cluj, FCSB și Universitatea Craiova, care a debutat cu un eșec, chit că la un moment dat Chindia a evoluat chiar și cu doi oameni în plus. „Mi-aș dori ca din această serie de trei jocuri infernale, să nu plecăm cu zero puncte, mai ales pentru moralul echipei. Cum este de evitat ca la final de sezon, să nu mai intrăm singuri în hora retrogradării și să nu mai putem lua puncte cu echipele pe care ar fi trebuit să le bătem, și să ajungem la un minut de retrogradare. E foarte important ca echipa să rămână în Liga 1. O componentă importantă o reprezintă banii din drepturile de televiziune, însă echipa nu s-ar descurca numai cu acești bani. Văd echipe nou promovate, care se descurcă mai bine ca noi pe teren, gen Sibiu, și nu este în regulă. Nici ei nu joacă pe stadionul lor, joacă la Mediaș”.

Foto Facebook: Daniel Cristian Stan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here