Managerii spitalelor sunt cei mai expuși în vremurile periculoase pe care le trăim. Deciziile cântăresc acum la un alt nivel, la fel și greșelile, care pot arunca în haos nu doar instituția, cât și populația. În aceste momente e nevoie mai mult ca oricând de profesioniști, de oameni capabili la butoane, și nu rezistă presiunii decât cei cu adevărat pregătiți. Dovadă valul de demisii sau demiteri spectaculoase care a invadat spațiul public, de la cel mai înalt nivel și până la structurile mici. E indicat să se intervină acolo unde incompetența este evidentă, dar e nesănătos să fie eliminați oameni capabili, ca o reglare de conturi politice. Mai ales acum, când e nevoie stringentă de competență în sistemul de stat, în mod special în cel sanitar.
„Managerul s-a implicat destul de mult pe perioada pandemiei”
Sport Impact a preferat să comunice mai degrabă cu angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgoviște decât cu șeful instituției. Am considerat că informația din interior are mai multă acuratețe dacă vine din mai multe surse, asta pentru că directorii pot transmite mesaje filtrare, poate chiar subiective. Sursele noastre susțin în mare măsură că managerul Spitalului Târgoviște a gestionat atent situația pandemiei la nivel local. COVID-19 nu a pătruns în spitalul mare, mai mulți pozitivi s-au vindecat și niciun cadru medical activ în unitățile spitalicești din Dâmbovița nu a fost infectat. Cel puțin așa indică rezultatele testelor, adevărat, realizate într-un număr mic. „Ca manager, Claudiu Dumitrescu a făcut multe lucruri bune, dar și anumite greșeli. Pe perioada pandemiei s-a implicat destul de mult, iar de echipamente de protecție nu am dus lipsă. A fost un exces de zel din partea lui, ieșirea în stradă alături de cadrele medicale, pentru a întâmpina racla cu moaște. Poate că acțiunea ar fi trebuit organizată altfel. Nu este un motiv real să fie destituit”, s-a exprimat un medic important din spitalul târgoviștean.
„Nu îmi pare rău pentru ce am făcut”
Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița s-a autosesizat și l-a sancționat pe managerul Spitalului Târgoviște cu 20.000 lei, însă nu vor scăpa probabil de amenzi nici alte cadre medicale implicate în acțiune. „Se ia în calcul destituirea mea. Cine mi-a spus? Domnul prefect (n.r. Aurelian Popa). Dar nu știu care este abaterea pe linie managerială. Aș putea fi demis, pentru că m-am implicat într-o acțiune pe linie spirituală. Nu îmi pare rău pentru ce am făcut”, a transmis Claudiu Dumitrescu pentru Libertatea. Care poate plăti cu postul, unul ofertant, mai ales pentru clasa politică. Nu-i, totuși, prea mult?
Biserica se poziționează alături de cadrele medicale
Biserica a reacționat prin Ionuț Ghibanu, vicarul Arhiepiscopiei Târgoviște, care a anunțat că-și va dona salariul, pentru a aduce o contribuție la achitarea sancțiunii, lansând și un apel în direcția unor donații. „Unii încearcă să folosească acest moment, pentru a plăti diverse polițe. Lăsați medicii în pace! Nu au făcut decât să arate întregii țări, că Dumnezeu este ultima noastră speranță, că această pandemie se va opri!”. E trist că și în Săptămâna Patimilor asistăm la răfuieli politice, însă poate că și reprezentanții Bisericii ar trebui să fie mai cumpătați în declarații publice. Răbdarea și credința oamenilor sunt greu încercate în aceste vremuri. Scutiți-i de răfuieli, conflicte și alte manifestări de orgoliu! În Săptămâna Patimilor este nevoie de liniște și de rugăciune. Mai mult ca oricând, trebuie să fim uniți și nu dezbinați.
Sursa foto: incomod-media.ro