Povestea un copil chinuit din Cocanii Crevediei! Și încă o poveste, a unui om cu suflet uriaș, Mădălin Ioniță

799

Povestea lui Georgică Ștefan, un puști de numai 15 ani din Cocani – Crevedia care își construiește singura casa, vânzând bălegar pentru a achiziționa materiale, a impresionat puternic, după publicarea ei în cotidianul Libertatea. Printre cei care au sărit în ajutorul mezinului unei familii cu 12 copii și cu tatăl grav bolnav, după ce a suferit un atac cerebral, este și Mădălin Ioniță. Un nume cunoscut în fotbalul dâmbovițean și numai, președinte al echipei AS Voința 2018 Crevedia, unde și antrenează echipa de seniori, lider în Liga a 5-a din Ilfov.

O poză care îți schimbă percepția despre copilărie și viață

Mădălin Ioniță și câțiva prieteni s-au mobilizat imediat, hotărând să-i cumpere băiatului din Cocani geamurile termopan pentru casă. „Nu am rezistat prea mult de vorbă cu acest copil minunat, deoarece am avut cele mai stranii trăiri din viața mea. Eram, practic, împietrit de cum arată un copil de 15 ani și, mai ales, de ce a reușit să facă cu mânuțele sale. Am făcut și o poză pentru copiii clubului meu și pentru mulți dintre noi, o poză care îți schimbă percepția despre copilărie și viață. Sărbători fericite, Gică! Pentru noi ești un erou!”, a postat Mădălin pe profilul de Facebook, alături de fotografia care însoțește acest articol.

„Bucuria copiilor este singura mea mulțumire”

Am dezoltat puțin subiectul, după o discuție cu Mădălin Ioniță, care a reușit să adune la clubul din Crevedia peste 100 de copii din comună, din satele învecinate, dar și din Buftea, București sau chiar din Teleorman. Pe lângă pasiunea pentru fotbal, Mădălin este un sufletist, un om de caracter și de mare valoare. „Copilașul chiar merită ajutor, iar noi facem ce putem. Avem cazuri sociale și în club. Sunt copii excepționali și îi ajutăm fără să-i expunem. Ei sunt viitorul. Încercăm să schimbăm ceva, pe cât putem și noi. Bucuria copiilor este singura mea mulțumire. Eu nu am fost niciodată fascinat de bani, mă simt mult mai bine când ajut. Am parte de un patron la club, domnul Marius Rusu, pentru care lucrez și în viața de zi cu zi, care îmi asigură tot confortul financiar”. Felicitări, Mădălin, meriți tot respectul! La fel și Georgică Ștefan, copilul erou din Cocanii Crevediei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here