Povestea spumoasă a lui Adi Pătulea la FC România! „Am marcat 12 sau 14 goluri în 40 de minute”

881

Adrian Pătulea este unul dintre cei mai importanți fotbaliști dâmbovițeni care au activat după anul 2000, legitimat la multe cluburi cunoscute din România, precum Rapid București, Petrolul Ploiești, Astra Giurgiu, Farul Constanța, Politehnica Iași, FC Vaslui, Academica Clinceni sau FCM Târgoviște. Pătulea a evoluat ani buni și în fotbalul englezesc, pentru Lincoln City, Leyton Orient, Hayes&Yeading, Hereford United sau FC România. Pentru ultima nu a jucat decât într-un singur meci, de fapt aproape o repriză, iar povestea este una fabuloasă.

„Adversarul a ieșit afară de pe teren”

„O perioadă am locuit acasă la Ionuț Vintilă, creatorul echipei FC România. Mi-a spus că nu vrea să plec din Marea Britanie, până când nu voi juca și pentru echipa lui. I-am promis că atunci când voi deveni liber de contract, o voi face cu mare drag. Așa s-a și întâmplat după ce m-am despărțit de Leyton Orient, iar impresarul meu îmi căuta echipă. FC România trebuia să câștige un meci la o diferență de 20 de goluri, pentru a promova. Chiar dacă se juca într-o ligă foarte mică din Anglia, vă dați seama ce presiune s-a pus pe mine ca atacant, să batem cu 20-0?! Am intrat pe teren concentrat doar pe gol. Nu mai exista construcție, elaborarea jocului, decât coechipierii îmi aduceau mingea, iar adversarii fiind foarte slabi, reușeam să înscriu la aproape fiecare fază. Trecuseră 40 de minute de joc și dădusem 12 sau 14 goluri, nu mai știu numărul exact. Adversarul pur și simplu s-a oprit, ieșind afară de pe teren. Am fost recunoscut de cei din echipa adversă, care nu au crezut că eu nu mai sunt sub contract cu Leyton”, a povestit Adi Pătulea, la Sport Show, pe Columna TV.

„Ne schimbam la -10º în zăpadă, la bustul gol și jucam fotbal”

Pătulea nu a uitat începuturile sale ca fotbalist, pline de greutăți. „Eram atât de săraci și pricăjiți, încât nu aveam nici măcar unde să ne antrenăm. Ne schimbam la -10º pe Petrolul 2, în zăpadă, la bustul gol și jucam fotbal. Nici măcar ghete nu existau, aveam niște teniși de cârpă și stăteam toată ziua uzi la picioare. Atât de naturale și de frumoase au fost acele lucruri, încât mi le amintesc cu mare drag. Imaginați-vă copiii de acum să se schimbe și să joace fotbal la -10º în zăpadă!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here