Planuri mari pentru Tokyo! Ancuța Stoenescu și Gabriela Irimia vor o medalie olimpică la baschet 3×3!

480

Aflată în continuare într-o situaţie dificilă, cu interdicţie în privinţa transferurilor, echipa de baschet feminin a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte nu renunţă, iar lotul, format din jucătoare tinere, dar şi din jucătoare cu mare experienţă, are destulă putere, dovadă că echipa pregătită de Cătălin Tănase a făcut o figură frumoasă în acest sezon. Ancuţa Stoenescu şi Gabriela Irimia sunt două dintre cele mai importante jucătoare, iar acestea evoluează şi la echipa naţională. Cele două au obţinut calificarea la Olimpiadă prin competiţia de baschet 3×3, după o perioadă aglomerată, plină de meciuri, iar acum aşteaptă să îşi afle adversarele de la Turneul Final. România, Rusia, China şi Mongolia sunt echipele care au obţinut calificarea până în acest moment.

Ancuţa Stoenescu: „E o încununare a carierei”

Ancuţa Stoenescu este cea mai titrată jucătoare din baschetul feminin românesc şi a ţinut să transmită că această calificare la Olimpiadă este încununarea carierei sale. În cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV, aceasta a vorbit despre sacrificiile făcute pentru a ajunge la Olimpiadă. „Mă bucură foarte mult acest lucru, e unic în baschetul românesc faptul că ne-am calificat la Jocurile Olimpice, pentru mine e o încununare a carierei, e visul fiecărui sportiv să ajungă la Olimpiadă. Această poveste a început acum trei ani. Câteva dintre fetele de la echipa naţională ne-am strâns şi am vorbit între noi, care ar vrea să ajungă, însă doar patru am crezut în acel moment în acest vis. Aşa a început totul, dar pe parcurs nu a fost deloc uşor, am avut multe turnee, multe deplasări în care mergeam singure, în care jucam de multe ore ziua, pentru că sportul acesta se joacă afară. Stăteam de dimineaţa până seara în soare, jucam patru sau cinci meciuri, iar seara ne întorceam. La început au fost cheltuielile noastre, dar anul acesta COSR a intervenit şi a sprijinit Federaţia în acest vis. A fost foarte obositor, dar s-a terminat cu bine şi am uitat de aceste lucruri”.

Gabriela Irimia: „Avem şanse să luăm o medalie”

Gabriela Irimia a spus că această calificare reprezintă unul dintre cele mai frumoase şi importante momente ale carierei. Jucătoarea CSM-ului transmite că România are şanse să obţină o medalie la Olimpiadă. „Eu am venit la o vară după ele, în care s-au ţinut de mine să vin şi nu m-am dus, iar acum doi ani m-am alăturat echipei. Cred că în viaţa fiecărui sportiv sunt sacrificii. Orice sportiv îşi doreşte să ajungă la Olimpiadă, să fie la cel mai înalt nivel. Sunt şanse reale să luăm o medalie, vor fi doar opt echipe la Olimpiadă. Din clasa a V-a am început baschetul, în Călăraşi. La 15 ani am plecat la Bucureşti, la Olimpia, unde am stat şapte ani, până echipa de senioare s-a desfiinţat, apoi am jucat patru sezoane şi jumătate la Braşov, un an la Cluj, m-am întors la Braşov, apoi am ajuns la Târgovişte. Mă simt foarte bine aici, ca şi acasă. Calificarea de la Constanţa e un moment de care îmi aduc aminte cu plăcere, toate am plâns, a fost un meci senzaţional. A fost şi la Mondiale un moment frumos, era prima dată când participam la o competiţie mare, dar toate victoriile te marchează cu ceva”.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here