Pitaru spune un mare adevăr! „Trebuiau aduși oameni de valoare lângă președintele Ghergu”

1332

Chindia Târgoviște a promovat în Liga 1 la finalul stagiunii trecute, dar aventura formației dâmbovițene pe prima scenă fotbalistică a țării a fost una lipsită de constanță în rezultate, dovada fiind faptul că în acest moment trupa pregătită de Emil Săndoi ocupă ultimul loc, cu șanse mici de a evita retrogradarea. Tot mai multe persoane critică strategia formației târgoviștene din acest sezon, iar aici îl putem include și pe Ionel Pitaru. Fostul mare fotbalist a discutat despre Chindia Târgoviște în cadrul emisiunii Sport Show, de pe Columna TV, acolo unde a vorbit despre lotul și strategia echipei, dar și despre viitorul formației dâmbovițene.

„Nu mi-a plăcut ce am văzut”

„Matematic, mai sunt șanse, dar trebuie să schimbe jocul, să joace curajos, trebuie să câștige cinci meciuri la rând ca să scape. Greșeala, că Moldovan nu a fost schimbat mai devreme, după cum juca echipa, la începutul play-out-ului trebuia produsă o schimbare. El schimba des echipa, au apărut jucători care nu dădeau randament. Jucătorii noștri, cu care s-a reușit promovarea, au fost dați la o parte, cred că asta a fost cea mai mare greșeală a lui și a conducătorilor. N-am vrut să mă bag, am zis că poate vor face ceva, am fost la câteva meciuri, dar nu mi-a plăcut ce am văzut”.

„Trebuia întâi făcut stadion, apoi atacată promovarea”

„S-a încercat un șoc cu Săndoi, nu s-a reușit. E greu, pentru că dacă se retrogradează, o să avem probleme mari la anul pentru menținerea în Liga a 2-a. S-au făcut multe greșeli. Poate mulți nu sunt de acord de mine, dar prima greșeală a fost promovarea echipei, atâta timp cât noi nu aveam infrastructură sportivă. Trebuia întâi făcut stadion și apoi atacată promovarea. Nu știu ce face Chindia cu promovarea asta, dacă oamenii din județ au fost privați să vadă echipa. A doua greșeală care se face de mult timp la Târgoviște este că nu există o pepinieră de unde să produci și trebuie să apelezi la jucători care vin pentru bani și apoi pleacă. Dacă aduci jucători din altă parte, trebuie să facă diferența. Acum au fost transferați mulți fără valoare de Liga 1”.

„Clubul nu are un director tehnic”

„Trebuie să se revină la jucătorii care au promovat echipa, nu poți să îndepărtezi un Cherchez, un Liviu Mihai, un Cornel Dinu, un Florea. Ei sunt jucători de care ai nevoie să rămână aici, care pun suflet. Clubul acesta nu are un director tehnic, trebuiau aduși oameni de valoare și de sport lângă președintele Ghergu. La un moment dat te blochezi, trebuie să ai ajutoare care să îți spună ce e de făcut”.

* Articol preluat din cotidianul JURNAL DE DÂMBOVIȚA

Foto Facebook: Străjerii Târgoviște 1396

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here