Paște dâmbovițean în vremuri de coronavirus! Manele în cimitir, grătare pe stadioane, bere și țigări la poștă

4787

Imagini absurde au invadat spațiul public în Sâmbăta Paștelui, cu mai multe persoane petrecând pe manele în cimitirul din Vizurești – Ciocănești, printre care și copii. Sudul sălbatic al județului pare scăpat de sub control, în special în comunitățile de romi. „Din păcate, în vecinătatea noastră, la Conțești (n.r. se referă foarte probabil la Bălteni), există un cartier de romi, care se cam plimbă nestingheriți. Neavând nicio interdicție, măsurile nu prea pot fi luate. Probabil o prezență mai mare în stradă îi mai descurajează. Cu amendă dată în acea zonă, finalitatea o știm bine cu toții, nu se va încasa niciodată, iar administrațiile financiare rămân și cu acest debit”, a vorbit deschis primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu, în cadrul unei transmisiuni online.

„Cea mai mare problemă o avem cu tinerii”

Rețelele de socializare sunt pline cu fotografii și filmări cu oameni care nu respectă izolarea, iar ei nu sunt doar romi ori cetățeni din sudul județului. „Cea mai mare problemă o avem cu tinerii. Nu vor să stea la domiciliu și se adună în diverse locuri, fac grătare pe stadioane, beau din aceleași sticle, palmează țigări, dansează pe manele sau joacă fotbal. Unii se laudă că sunt șmecheri, că au relații și că nu are nimeni tupeul să-i amendeze. În unele localități, știu și primarii de ei, iar Poliția trece mai rar și nu pătrunde prin toate zonele”, primim zeci de sesizări.

Caravețeanu: „Oricine poate fi pozitiv!”

Zona Răcari a devenit epicentrul coronavirusului la nivelul județului Dâmbovița, după ce numărul persoanelor infectate în Centrul de Asistență Medico-Socială Ghergani a urcat la 47. Și mai poate crește, întrucât alte 5 probe au avut rezultat neconcludent și s-a repetat testarea. 32 dintre pozitivii la COVID-19 sunt bătrâni rezidenți, iar 15 angajați ai centrului, ultimii 6 (4 din Ghimpați, unul din Ghergani, unul din Butimanu) provenind din lotul 2. Și cum veștile rele vin în lanț, până și tânărul care a împărțit salcie în Duminica Floriilor, alături de preotul din Colacu, se numără printre cei infectați. Apar și vești bune, anume că 17 persoane din centru au primit de la laborator rezultate negative, iar pozitivii sunt asimptomatici. „Rămâneți acasă, evitați orice persoană! Păstrați distanța! Oricine poate fi pozitiv!”, a transmis primarul din Răcari, Marius Caravețeanu, pe profilul de Facebook. „Focarul Răcari” a umplut spitalele din Târgoviște cu pacienți, a căror capacitate de găzduire a fost depășită, cazurile ușoare fiind transferate către spitalul suport din Pucioasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here