Orbeci renunță la președinția Comisiei de Apel! Comitetul de Urgență va stabili vineri data Adunării Generale

1278

Ultima ședință de Comitet Executiv, convocată pe 10 noiembrie, s-a dovedit un eșec la nivelul Asociației Județene de Fotbal Dâmbovița. În primul rând că dizolvarea Comisiei de Apel nu a avut efectul scontat, asta pentru că noul președinte, Viorel Orbeci, a renunțat înainte să înceapă. „A fost o soluție de avarie, pe o perioadă determinată, pentru a rezolva acele situații. Nu am avut cunoștință dacă domnul Orbeci Viorel are studii superioare, juridice. Duminică după-amiază am primit un mesaj, prin care m-a anunțat că nu poate continua la Comisia de Apel”, a anunțat președintele interimar Florin Tuiu în cadrul emisiunii Sport Show, pe Columna TV.

Bebiță Istrate: „Situația de la AJF Dâmbovița este una stânjenitoare”

Pe subiect a comentat și Alexandru Istrate, proaspăt demis de la Apel, unde avea calitatea de membru. „Nu e o surpriză pentru mine că am fost schimbat de la Comisia de Apel, pentru că situația de la AJF Dâmbovița este una neplăcută, stresantă, stânjenitoare. Fotbalul îi pedepsește pe cei care nu-i respectă regulile. Dacă te atacă cineva din Comitetul Executiv de la AJF, înseamnă că ești pe drumul cel bun, n-ai ce păți. Riscul maxim e să mori de silă. Mi-am pus întrebarea publică, de ce se judecă un caz după 7 luni? Mă refer la speța Bradul Moroeni, dacă are drept de promovare în Liga a 4-a”. Fără un președinte și fără un secretar, Comisia de Apel este în aer în acest moment. Mai mult, sunt zvonuri că cei înlocuiți vor să-și caute dreptatea în justiție.

Vineri e Comitet de Urgență

La ultima ședință a Comitetului Executiv s-au mai făcut greșeli, asta și pentru că ordinea de zi a fost prezentată doar în momentul întrunirii, iar membrii nu au avut timp să consulte statutul. Adică au judecat mai degrabă după ureche, decât după regulament. În sensul că trebuia stabilită o dată pentru convocarea Adunării Generale, iar abia apoi urmate alte proceduri, inclusiv un răspuns din partea DSP. „Vineri vom avea un Comitet de Urgență și vom stabili data Adunării Generale”, a reacționat și aici Florin Tuiu, înțelegând riscurile la care se expune AJF Dâmbovița. Articolul 43 (2) din statut permite o intervenție a Comitetului de Urgență între ședințele de Comitet Executiv. Devine tot mai clar că asociația are nevoie de un conducător girat prin vot de membrii afiliați. Încă ceva. Contabilul asociației nu a fost prezent la ultima ședință a Comitetului Executiv, să prezinte situația financiară. Oare de ce?

Dezvăluire: „La capela unde era depus profesorul Tudor, a venit un oficial al AJF Dâmbovița, cu un plic din partea asociației. Era o sumă de bani, câteva sute de lei. A solicitat apoi cheia de la mașina instituției. Nu a așteptat nici măcar înmormântarea creștinească a fostului președinte”.

Foto Facebook: Viorel Orbeci

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here