Nu mai merge fără gard și cabine pe stadioane! Comisia județeană de acțiune împotriva violenței în sport ia inițiativă

2796

Comisia județeană de acțiune împotriva violenței în sport s-a întrunit marți la Sala Sporturilor, la inițiativa directorului DJST Dâmbovița, Claudiu Mănescu. Ședința a fost condusă de Florina Mureșan, subprefect al județului Dâmbovița, și a adunat la aceeași masă reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Direcției de Sănătate Publică, dar și oameni din structuri sportive. Au absentat Marcel Ghergu, președintele clubului Chindia, și reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean.

Tudor Emil a încercat să ne interzică prezența la discuții

Președintele AJF Dâmbovița, Tudor Emil, nu a intenționat să participe la discuții, desemnându-l în acest sens pe secretarul Dorin Nistor. Absența lui Tudor a deranjat-o în mod evident pe doamna subprefect, ținând cont că subiectul dezbaterii l-a reprezentat violența pe stadioanele județului. Un gest de sfidare, tratat ca atare de Florina Mureșan. „Dacă nu veți fi prezent la ședință, ea nu se va mai ține și vom consemna acest lucru în procesul verbal”. Șeful AJF a venit de urgență la Polivalentă, unde a solicitat ca accesul presei la ședință să fie interzis. Adică al nostru, singurii care ne-am exprimat interesul de a participa la discuții. S-a supus la vot, iar demersul lui Tudor nu a mai fost susținut de nimeni. Trei dintre membri au considerat că prezența noastră este necesară, inclusiv Claudiu Mănescu, patru s-au abținut și numai Tudor Emil s-a exprimat împotrivă. În concluzie, am asistat la discuții, cu două condiții, să nu intervenim în niciun fel și să nu filmăm.

Am apreciat poziția subprefectului Florina Mureșan!

Tudor Emil a prezentat o situație a ultimelor incidente petrecute la meciurile din campionatele județene, încercând, fără succes, să-i convingă pe cei prezenți că deciziile luate la nivelul comisiilor AJF au fost pe măsura faptelor consumate pe stadioane. Membrii comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport au înțeles că situația este una gravă și că a devenit periculoasă, sesizând, la rându-le, aspecte neplăcute din peisajul fotbalistic județean. Impresia noastră a fost că reprezentanții instituțiilor amintite își doresc sincer diminuarea fenomenului infracțional pe stadioane. Am apreciat în mod deosebit poziția doamnei subprefect Florina Mureșan, tot mai implicată pe acest subiect sensibil.

Nu mai merge fără gard și cabine pe stadioane! Se începe cu Liga a 4-a…

Ca o primă măsură, o delegație mixtă, din care vor face parte reprezentanți ai AJF Dâmbovița, dar și ai comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport, va merge pentru a verifica bazele sportive de la Liga a 4-a până la 1 iulie, după care se va continua cu diviziile mai mici. Unde nu se îndeplinește minimum de condiții, însemnând cabine și gard împrejmuitor, se va acorda un termen de rezolvare de 30 de zile. Dacă nici apoi nu se va intra în normalitate, cluburilor care își desfășoară activitatea aici, li se va ridica dreptul de organizare a meciurilor pe bazele respective. Cea mai expusă în acest moment de la Liga a 4-a este Voința Perșinari. Vom reveni asupra celor discutate la ședința de joi a comisiei județene de acțiune împotriva violenței în sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here