Minunatul handbal nu se dă bătut și nici „nebunul” de Adi Apostol! Cantonament spartan într-un decor feeric, Azuga 2019 (arhivă foto)

1236

Fotbal, baschet, volei. Sunt sporturile de echipă despre care se scrie cel mai mult în presa dâmbovițeană, foarte rar apare ceva legat și de handbal. Asta și pentru că e slab reprezentat la nivel de seniori, unde activează cu rezultate modeste în eșalonul secund CSU Târgoviște. Nici la Moreni nu mai e aplombul de altădată, de unde au plecat multe nume grele în handbalul românesc, precum fostul internațional și selecționer Eliodor Voica sau arbitrii de talie mondială Robert Harabagiu și Silviu Stănescu. Chiar dacă a eclipsat la nivelul performanței, handbalul nu a murit în Dâmbovița și respiră prin câțiva profesori pasionați, printre ei și Adrian Apostol, de la CSȘ Târgoviște. Iar handbalul local încă mai produce talente, inclusiv Adi Apostol, care oferă constant jucătoare cluburilor mari.

„Fetele s-au pregătit foarte bine, s-au călit și nu au răcit”

CSȘ Târgoviște s-a mișcat interesant în ultimii ani și la nivel handbalistic, iar profesorul Apostol a calificat câteva generații la Turneele Finale. A găsit mereu resurse să o ia de la capăt, să construiască echipe și să crească jucătoare. E un antrenor polivalent, modern și ambițios, care muncește ca un nebun. În vacanța scolară, și-a dus echipa de Junioare 3 (ani de naștere 2005-2004) într-un cantonament montan de 8 zile la Azuga. S-a muncit pe rupte, dar și distracția a fost pe măsură. „Le felicit pe fete pentru modul în care s-au mobilizat la antrenamente, câte două pe zi, la intensitate și volum maxime! S-au pregătit foarte bine, s-au călit și nu au răcit”, s-a declarat foarte mulțumit la final Adi Apostol. Grupa de performanță deplasată la Azuga le-a cuprins pe Ștefania Vlad, Diana Grigorescu, Izabela Mijoiu, Diana Zimța, Serenna Ciulei, Georgiana Stan, Jasmina Manea, Melisa Răcaru, Ana-Maria Zidăroiu, Alexandra Negroiu, Rafaela Dumitrescu, Elisa Cucu, Alexandra Mihălăchioiu, Dalia Stângă, Cristina Nițu, Julia Ionescu și Ștefania Grozoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here